woensdag 4 maart 2015

Een glittersweater.

Als ik stof koop, koop ik meestal een hele berg bestemmingsloze stofjes in één keer.  Projectjes ontwikkelen zich gestaag in m'n hoofd en dan zoek ik in mijn voorraad naar een gepast stofje.  Zo kan ik direct aan de slag als ik eenmaal weet wat ik wil (echt handig!).

In mijn kast lag ook een heerlijk glinsterstofje, zwart met blauwe blinkertjes.  Gekocht in Verkempinck met de nodige ooow en aaaah maar wat ik er mee ging doen was toen nog onduidelijk. Tot ik een paar dagen geleden een aha-erlebnis had, ik had een bestemming gevonden voor alle glinsters!

Ik heb in mijn kleerkast een truitje met een leuk (en makkelijk) model liggen .  Bij het idee van dat truitje in blauwe glinsterstof kreeg ik direct een hoop naaikriebels.  Ik wachtte op een kindervrij moment om aan de slag te gaan. De bovengenoemde trui werd op patroonpapier overgetekend en hier en daar wat aangepast.  Na het nodige knip- en speldwerk kon ik mijn stofje beginnen verknippen.  Altijd een drempelvreesmomentje, die eerste knip van de schaar door een vers stofje.

Nadat alle zelfgetekende patroondeeltjes geknipt waren kon ik vlot met de overlocker alles vastmaken.  Tijdens het proces werd er hier en daar iets aangepast tot ik tevreden was.  (Semi-tevreden want ik heb weinig geduld dus is de hals niet perfect afgewerkt.)

Toen Otto-Jan mijn trui zag vroeg hij direct: 'mama vliegen? Maya vliegen, mama ook vliegen? Vlieg vlieg!' Tjah, kinderlijke fantasie en wijde mouwen maken van een mama direct een vliegende glinsterende Maya de Bij, blijkbaar.


9 opmerkingen:

 1. Erg leuk! Ik heb ook een vergelijkbare (gekochte) trui in de kast liggen die op de nominatie staat om nageknipt te worden :-) Maar dit is er absoluut een geweldig stofje voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi. Dat zou ook perfect mijn favoriete sweater kunnen zijn 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg! Ben zelf absoluut niet handig met naald en draad, dus heb altijd bewondering voor mensen die dat wel kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mo ziedekeer, zo'n leuke foto's! Altijd plezier ten huize Wobie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto, die laatste! :-)

  BeantwoordenVerwijderen