zaterdag 28 februari 2015

Een vestje voor Billie.

Ik mag dan nog hard mijn best doen om de lente in huis te halen, echt lente is het nog niet.  Het is zelfs echt betrekkelijk koud buiten! (En binnen ook eventjes doordat de centrale verwarming het begeven heeft, brrrr).

Billie wordt elke ochtend gepropt in een dik vestje die wat aan de kleine kant is.  Dus dringend tijd voor een nieuw, groter model, dacht ik.  Op pinterest vond ik een gratis patroontje van een simpel maar mooi warm truitje.  Billie is 6 maanden dus leek het maatje '9 maanden' ideaal voor nu.  Na wat print, knip- en plakwerk kon ik er aan beginnen.  Met de overlocker zat alles snel in elkaar.  Een paar kamsnaps later was zijn nieuw vestje klaar.  Yes, enkel nog geduldig wachten tot de  volgende dag om Billie lekker in te duffelen in zijn nieuw monsterjasje.

Ontgoocheling alom als de volgende ochtend bleek dat het maatje '9 maanden' zo goed als even groot is als zijn jasje van nu.  En in plaats van gezwind Billie in zijn nieuw jasje te zwieren werd hij er wederom in gepropt... Dus nog steeds is het dringend tijd voor een nieuw, groter model!

4 opmerkingen: