zaterdag 28 maart 2015

Broodpudding.

Yes, restjesverwerking in de keuken! Ik kocht een niet zo lekker vers brood die de dag nadien wat meer weghad van een keiharde leisteen dan van een zacht vers boterhammetje.  Altijd jammer als je je verheugt op een lekker stuutje met choco bij het ontbijt natuurlijk... gelukkig hebben we standaard cracotjes en cornflakes in huis. Bij veel oud brood denk ik spontaan aan lekkere broodpudding.  Heerlijk toch, een huis die lekker ruikt naar vers gebak!

Wil je ook dat de geur van heerlijke broodpudding in je huis ronddwarrelt? Wel, verzamel wat oud brood of snel naar een niet zo verse bakker voor een niet zo vers broodje.

Ingrediƫnten:
300g oud brood
1/2 l melk
200g suiker
5 eieren
een handjevol rozijnen
een handjevol muesli
een vleugje kaneel
1 zakje vanillesuiker


Stap 1: Laat een enthousiasteling boterhammetjes scheuren in stukken.

Stap 2: Verwarm de melk samen met de gewone en de vanillesuiker in de microgolf.


Stap 3: Giet de lauwe melk bij het brood, smijt er de rozijntjes, de muesli en het vleugje kaneel bij en meng alles goed door elkaar.  Gebruik hiervoor een paar enthousiaste handjes.


Stap 4: Kluts er nog de eitjes bij en giet in een bakvorm (waar je al een bakpapiertje in gelegd hebt).

Stap 5: Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200C.

Stap 6: Wacht geduldig 45 minuten.

Stap 7: Haal je broodpudding uit het bakblik en laat eventjes afkoelen.

Stap 8: Snij er een stukje van, neem een koffietje en geniet!




Smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen