woensdag 12 april 2017

Plezier in de Zonnegloed.

Paasvakantie betekent uitstapjes doen met de kiddo's.  Zondag gingen we al naar The Chrystal Ship in Oostende en vandaag stond de Zonnegloed in Vleteren op het menu. 

De Zonnegloed is een dierenpark in een boerengat in West-Vlaanderen.  Het is niet zomaar een dierenpark met een hoopje plezierige dieren, nope, het is een dierenpark die verwaarloosde dieren een warme thuis wil bieden.  Je vindt er onder andere in beslag genomen circusdieren en beestjes die in louche dierenparkjes zaten.  Als je zelf de Zonnegloed wil steunen kan je bijvoorbeeld een diertje 'adopteren' zoals bijvoorbeeld de Afrikaanse reuzenslak - een batje - voor 50€ per jaar ben jij trotse eigenaar van het slijmerige diertje.  Of misschien ben je meer fan van een krulhaarvogelspin, een luipaardgekko of een bruine beer, wie weet!

Langs onze tocht door het park passeerden we onder andere 2 kamelen, de rode rattenslang, capibara's, de egyptische langooregel, alpaca's en een poolvosje.  Sommige van de dieren zorgden voor veel ooooooees en aaaaaahs bij de kindjes.  Heerlijk toch, dat kinderlijk enthousiasme!  Her en der waren er ook leuke speeldingen voor de kiddo's en leuke picknickplekjes.  Die laatste waren nu iets minder aangenaam daar het bijna 30 graden kouder was dan zondag, brrrr.  Los van de minder warme dag -woeps, korte broeken voor de kiddo's- was het ontzettend plezierig en is het park zeker een aanrader om eens te doen!  

O ja, op een paar kilometer van de Zonnegloed kan je een heerlijk biertje gaan drinken in de abdij van West-Vleteren... Als je dan toch in de buurt bent!


1 opmerking:

  1. Super! We zijn nog nooit in De Zonnegloed geweest, maar mijn dochters van 5 en 9 gaan er in augustus een weekje op dierentuinkamp. Ik ga hen alvast wat in de stemming brengen met jouw foto's.

    BeantwoordenVerwijderen