woensdag 5 november 2014

Pompoen in de oven.

Oranje, gele, groene, ronde, lange, groen-wit gestreepte, ... Je hebt het ongetwijfeld ook al gezien in de groentenafdeling van je supermarkt, het ongelooflijk divers aanbod aan pompoenen.

Wel, op deze mistroostige herfstdag besloot ik om een ovenschotel te maken met aardappelen, zilveruitjes en uiteraard wat pompoenen.  Ik koos voor de flespompoen (of butternut squash) en de oranje hokkaido.  Eerlijk gezegd koos ik die enkel omdat ze er leuk uitzagen en de goede grote hadden.  Het was pas na een kleine zoektocht op het internet dat ik de wonderbaarlijke wereld van de verschillende pompoenen leerde kennen! 

Wist je dat de pompoen behoort tot de komkommer-achtigen en dus familie is van de meloen, courgette en de augurk? 

En wist je dat de naam pompoen oorspronkelijk van het griekse woord "Pepon" komt wat betekent "grote meloen". "Pepon" is later weer door de Fransen veranderd in "Pompon". De Engelsen veranderde de naam " Pompon" weer in "Pumpion" en uiteindelijk veranderde Amerikaanse kolonisten deze naam in "Pumpkin" wat bij ons "Pompoen" betekent? 

Soit, hier volgt het receptje:






Voila, smullen maar!

1 opmerking: