zaterdag 1 november 2014

Parc Zoologique de Lille.

Vrijdag 31 oktober, met zijn allen vroeg uit de veren want we hadden een uitstapje gepland!  Een uurtje kindjes klaarmaken,pistoletjes smeren, flesjes en poedermelk klaarzetten, pampers, vochtige doekjes en reservekleertjes verzamelen en de auto vullen later waren we klaar om te vertrekken!

De GPS loodste ons vlotjes naar Rijsel, met name naar de Avenue Mathias Delobel. Want daar was het 'Parc Zoologique' en 'Bois de Boulogne'.

Het dierenpark van Rijsel is een echte aanrader.  Het is een klein gratis park met, volgens de site, wel 70 verschillende dieren.  We maakten onder andere kennis met de patagonische haas, twee capibara's, een witte neushoorn, een alpaca en de kleine rode panda! Kortom, de zoo van Rijsel is een eclectische leuke beestenboel.  

De zoo is gelegen in 'Bois de Boulogne'.  Dit is een prachtig groot park rond een citadel van het Franse leger.  Het mooie herfstige weer was ideaal om een deel van het park te verkennen.  We vonden enkele prachtige plekjes, zagen nog twee schotse hooglanders (langharige koeien) en genoten vooral van betoverende kleurenpalet in het bos.

2 opmerkingen: