zondag 17 juli 2016

Watermeloen op de BBQ.

'Euhm wat?' hoor ik de meeste onder jullie denken.   Watermeloen, een heerlijk verfrissende grote groene bol met een sappige rode kern.  Hupla, lekker uit het vuistje of volgens sommigen met een fles vodka er in.  Maar dus ook op de BBQ, yep!

Ook zin om je gasten te verrassen door wat fruit te grillen, dit kan voor na of los van die watermeloen met een fles vodka er in.  Voor de sceptici onder jullie misschien beter na...

Dus here we go.

Benodigdheden:

watermeloen
fetakaas
pijnboompitjes
olijfolie
slaatje

Ter voorbereiding snij je de watermeloen in driehoekjes van 2 cm dik.  Smeer je watermeloen in met wat olijfolie.  Rooster de pijnboompitjes en snij de fetakaas in blokjes en zet alles klaar.


Maak een heerlijk slaatje met wat je maar wilt!  Ik smeet er wat tomaatjes, radijsjes en bloemen van de Oost-Indische kers bij.  De tuin staat  vol van die laatste, vraagt geen onderhoud, komt elk jaar automatisch terug, bloeit mooi en je kan het opeten, ideaal toch?!


Steek de BBQ aan of doe alsof je dat niet zelf kan en vraag het aan je man (ideaal voor hun mannelijkheid).  Laat de watermeloen aan beide kanten grillen (ongeveer 2 minuutjes).  Haal van de BBQ, strooi er wat geroosterde pijnboompitten en fetablokjes over en dresseer wat sla op je bordje.  En hup, nu is het van lek me liptje!
6 opmerkingen:

 1. Oh dit ziet er lekker en gemakkelijk uit.Ik heb gene man en geen bbq maar op de grill pan zal dit ook wel lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. TOP idee dit! Eerstvolgende keer dat we gaan bbqen maak ik dit ook! bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Normaal vind ik watermeloen echt erg lekker. Ik heb het geprobeerd op de BBQ maar ikzelf vind de smaak er een stuk vinder van worden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Rik,
   leuk dat je het geprobeerd hebt, jammer dat je het minder vond :)
   De smaak is inderdaad net te vergelijken met de 'gewone' watermeloen, de textuur en de smaak veranderen. Zelf vind ik het heerlijk! des gout et des couleurs on ne discute pas ;)

   Verwijderen