woensdag 15 juli 2015

Fleurig bloemenrokje.

Kleine meisjeskleren, daar heb ik niet veel kaas van gegeten aangezien ik in een een mannenbastion woon.  Ik maakte voor een pas geboren prinsesje al eens een Daltonbroekje maar dat kunnen we onder de noemer unisex plaatsen.

Het zusje van mijn metekindje nummer 2 werd 5 en dat leek me een ideaal moment om een rokje te maken.  Ik nam het boek allemaal rokjes van deze dame bij de hand en zocht een simpel patroontje voor een kleurrijk bloemenrokje.  Weinig werk en snel resultaat, kortom, de ideale mix voor mij!De jarige prinses was blij met het rokje en ik was blij dat zij blij was!  Het mocht wel een maatje groter zijn want het rokje spant wat aan haar klein tailletje.  Nu ja dat heeft ook 1 voordeel, het zal niet zomaar afvallen als ze aan het ravotten is!  Spijtig genoeg is er geen 'maak het kledingstuk een maatje groter' knop op de naaimachine... Voor volgende cadeauprojectjes neem ik zeker het motto 'beter te groot dan te klein' in acht, voila, problem solved! 

Het was een feest met een streepje zon, cava, spelende kindjes, taart en blije mensen, super dus. Lang leve plezierige verjaardagsfeestjes!
Patroon: A-lijn rokje Mme Zsa Zsa
Gele bloemenstof: Hotstof
paarse bias: Veritas

5 opmerkingen:

 1. oh, ze straalt met haar rokje!!!! Je bent de beste METER.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het mooie rokje past NU, en dat is het belangrijkste ;)
  Voor kleine meisjesrokken gebruik ik nogal vaak een knopenelastiek, misschien is dat wat de volgende keer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een handige tip, bedankt! Ik zal me eens verdiepen in knopenelastieken :)

   Verwijderen
 3. Je bent inderdaad de allerbeste meter! Dikke zoenen van de mama van het zusje van metekindje nummer 2 :-)

  BeantwoordenVerwijderen