woensdag 25 februari 2015

Lente in huis.

Die winterzon op je snoet doet direct verlangen naar de lente.  Ah, de lente, vogeltjes die fluiten, zonnige dagen, lammetjes in de kinderboerderij, bloemetjes overal, wat een heerlijk seizoen!  (Even buiten beschouwing gelaten dat de weergoden België niet altijd sparen van een ellendig natte lente.)

Soit, die leuke lentekriebels zorgen voor een instant happinessgevoel en zo'n gevoel moet gekoesterd worden.  Trouwens, dat gelukkig gevoel is ook wetenschappelijk bewezen.  Dankzij de lentezon wordt vitamine D aangemaakt in ons lichaam. Vitamine D is belangrijk voor de productie van bepaalde hormonen, die invloed hebben op het bioritme en het ‘geluksgevoel’ van mensen. Soms worden zo veel hormonen aangemaakt dat er zelfs sprake is van lichte euforie. Yihaaa, laat die lentezon dus maar komen!

In afwachting van miss sunshine leek het me leuk om een beetje lente in huis te halen.  Een paar conservenblikken, wat verf en een paar bloemetjes, meer was er niet nodig om die winter uit het huis te jagen. Weg winterblues, welkom lentekriebels!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten