zondag 26 juli 2015

Slaatjesfeest in de tuin.

2 pateetjes zijn met twee dagen verschil jarig ten huize Wobie.  Eentje wordt volgende woensdag 1 en de ander wordt vrijdag 10 (dat kon je al hier zien).  Verjaren in de zomer is ideaal voor een tuinfeest, lekker in het zonnetje, genieten van een drankje en een hapje, heerlijk!  Ware het niet dat we in België nooit zeker zijn van regenvrije dagen...  Vandaag was er dus ook zo eentje.  De eerste voorspellingen waren positief, de dag erna voorspelden ze veel regen, erna nog meer regen, erna weer minder regen tot ze gisteren zeiden: morgen wordt wisselvallig met buien na de middag. Wij zijn niet zeker van die regenvrije dagen maar Frank en Sabine blijkbaar ook niet.

We twijfelden over een zaaltje, lekker veilig droog of buiten in de tuin, gezellig maar een risicootje.  We opteerden voor het laatste, leenden een grote partytent (gelukkig maar) en ik liet me gaan in de keuken.  Koude slaatjes zijn ideaal om op voorhand te maken en op het moment zelf ten volle te genieten op het moment zelf.  Als er iets is wat ik niet zo goed kan is de juiste proporties inschatten, dus we hadden genoeg voor een gans leger.  We konden dus iedereen nog een doggybag meegeven, hupla!

Wat kringloop- en oxfamwinkelvondsten op voorhand maakten me dolgelukkig.  Leuke wijnglazen in diverse groottes met een roze randje en ouderwetse verschillende borden met bloemetjes en met hortensia's gevulde theekannetjes zorgen voor een gezellige tafel.
De kindjes kunnen vanaf nu genieten van hun eigen picknicktafel in de tuin, woop woop!


Slaatje links: sla, brie, gekarameliseerde appel, gehakte nootjes en rozijntjes.

Slaatje boven: rode biet, aardappel, boontjes, gerookte forel en ajuintjes.

Slaatje rechts: pasta met kip, curry, mayo, appel en paprika's.


Slaatje links boven: couscoussalade met kidneybonen, mais, paprika, lente-ui en limoen.

Slaatje midden boven: caesarsalade met ijsbergsla, penne, tomaten, parmezaan, kip, mosterd en mayo.

Slaatje links onder: pasta, tonijn, mais, komkommer en yoghurt.

Slaatje rechts onder: Griekse pastasalade met olijven, feta, tomaten en rode ui.


Slaatje links boven: luikse salade met boontjes, gebakken spek, boontjes, aardappelen, gekookte eitjes en tomaten.

Slaatje rechts: Sla met feta, granaatappel, rode biet en sinaasappel.


Het was droog tijdens de aperitief en daarna begon het zachtjes te motregenen, ca va eigenlijk.  Maar jammer genoeg gingen daarna de sluizen open en begon echt te regenen... Tjah, gelukkig zaten we met een gezellige bende betrekkelijk droog onder de tent.  Lang leve zomerverjaardagen in de tuin!

2 opmerkingen: