zondag 19 juli 2015

Een 'Highland games'-tenue.

Zomervakantie staat voor bepaalde ravotters gelijk aan een spetterend scoutskamp, ook ten huize Wobie woont er een fervent scoutsertje.  Het grote zomerkamp is steeds in een welbepaald thema.  Het is altijd spannend wachten tot het inschrijvingsmoment eind juni om dat thema te weten te komen.  Daarna is het aan mij om een aangepast tenue te fabriceren.  Niet elk thema is even makkelijk maar van een uitdaging zijn we niet vies... (in het verleden hadden we al Lord of the Rings, Asterix en Obelix en safari)  Dit jaar was het 'The highland games'.

De Highland Games zijn gebaseerd op traditionele clanspelen uit de hooglanden van Schotland. Echte highland gamers dragen een kilt (zonder maar onze scoutser met een boxershort er onder).

Tijdens de zoektocht naar een aangepast stofje liep ik per ongeluk in een veel te dure winkel binnen (sowieso te duur maar zeker voor verkleedkledij).  Ik schrok me te pletter van sommige prijzen (zoals 89€ voor een bolletjestricotje) en repte me snel weer naar buiten!  Ik zocht verder en vond een Schots carreaux stofje bij Verkempinck.  Ik maakte een overslagkilt  met achteraan plooitjes en vooraan wat rode accenten.  De mooie zomerdagen zorgde voor leuke buitennaaimomentjes, heerlijk. Voor het paalwerp-, kogelslinger- en touwtrekgemak stak ik er een rekker in.  Hierdoor kan onze highlander zonder zorgen ravotten.  De extra flap, die zorgt voor het overslageffect maakte ik vast met een kampsnapje.  Ik naaide er nog een sjerpje in hetzelfde stofje bij et voila, de Belgische Highland games kunnen van start gaan.Nieuw samengestelde gezinnen zorgen ervoor dat de pluskindjes niet elk moment beschikbaar zijn voor een fotoshoot.  Gelukkig wou Otto-Jan met alle plezier even de kilt showen!8 opmerkingen:

 1. Hahaha, schitterend!
  Nu ben ik toch benieuwd waar je woont, aan de winkels te zien is dat precies niet zo veraf ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! Waarvoor de een scoutskamp al niet goed kan zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat dat kleine scoutertje heel fier is op zijn echte highland games tenuetje.
  Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat pluskind zal wel heel rechtop lopen straks op kamp, superleuk! En die foto met Otto-Jan is onwijs schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend, volgens mij wil die Otto-Jan er zo ook wel ééntje!

  BeantwoordenVerwijderen