zondag 28 juni 2015

De (bijna)tiener deelt uit.

De oudste knaap ten huize Wobie wordt in de zomer een echte tiener.  Oorspronkelijk werd de term tiener enkel gebruikt voor jongens en meisjes tussen de 13 en de 19 (dus de getallen die eindigden op -tien) maar tegenwoordig mag je jezelf al een echte tiener noemen van zodra je 10 wordt.

Onze tiener verjaart in de zomer dus trakteert hij nu al in de klas.  Grote jongens willen stoere uitdeelpresentjes dus leken tattoo's wel gepast.  Met papier van hier kan je makkelijk zelf tatoeages maken, gewoon printen (gespiegeld), laten drogen en een speciaal velletje er over hangen en je hebt gepersonaliseerde tattoos!


Ik koos voor kalkpapierenzakjes met een vinylsticker gevuld met vissnoepjes, 1 haaiensnoep en een tattoo in de vorm van een visskelet en Wolf zijn naam er op.


Niet moeilijk te maken, zo'n zakjes en het resultaat is altijd leuk! Wil je dat ook graag maken?

Wel, knip kalkpapier in de gewenste grootte. Leg twee gelijke blaadjes op elkaar.  Stik drie kantjes toe, vul met wat je wil en stik daarna de vierde rand toe.  Et voila, je kan ze pimpen met een sticker, washitape of iets anders!  Dat versieren doe je best op voorhand omdat je op platte blaadjes beter iets kan kleven dan op gevulde zakjes.

De snoepjes en de tatoeages werden uitgetest en goedgekeurd.  De tiener in spe kan morgen zijn klasmakkers trakteren op vis en tattoo's, yihaaa!


Kalkpapier: AVA papierwaren
Vinyl en tatoeagepapier: Feeërieke 

17 opmerkingen:

 1. Leuk, ik had toevallig ook al die tatoeages vandaag gepind :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, daar zullen de klasgenootjes zeker blij mee zijn! Tof!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Zal ik ook eens proberen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Ik ben fan van al de dingen die je doet! Deze ga ik ook eens proberen. Ik deed de tatoeages al vorig jaar. (Maar vergat te spiegelen... ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel tof en lekker stoer! Die tattoo moet ik onthouden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die tattoo ga ik onthouden. Leuk en stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe cool is dat, zeg!! Wat een creativiteit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. super!! onder welke rubriek vind ik het tatoeagepapier echter terug op de website? bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Ingeling, dank je en het tattoopapier vind je terug onder silhouette shop en dan speciality media. Je kan ze kopen per twee velletjes (betrekkelijk prijzig vind ik) maar voor die 16 tattoos gebruikte ik maar een half blaadje dus je kan er wel wat uit halen!

   Verwijderen
  2. bedankt! zou je ook verschillende kleuren in de tatoeages kunnen gebruiken? verjaardag dochter is helaas voorbij, maar die van papa kan wel kleurrijk gaan worden :)

   Verwijderen
  3. ja hoor. Je kiest zelf in welke kleuren je de tattoos print, zelfs een roze my little pony op een regenboog lukt al denk ik niet dat dat iets is voor de papa :)

   Verwijderen
 9. Een hele dikke proficiat nog!
  Dat heb je weer heel leuk bedacht, die traktatie. Het feit dat je er zoveel aandacht aan besteedt, betekent veel voor een kind. Dat vergeten ze nooit meer.
  Mijn dochter (19) zegt nu nog regelmatig tegen mij dat ze dat zo waardeerde toen ze klein was, hoe we mooie traktaties maakten voor op school.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat gaaf, dank je voor de inspiratie! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dag Bianca,

  ik ben hier op je blog terecht gekomen, omdat ik deze wil maken als geboorte tractatie met enkel doopsuikers in.... mag ik weten welke afmeting je voorzien heb van kalkpapier...? ik had in mijn hoofd 10*10 maar dan met 6 doopsuikerkes in...? die van jou zijn groter vermoed ik, te zien aan de snoep dat je gebruikte... klopt dit...? het is een leuk idee ! dank je wel !

  BeantwoordenVerwijderen