zondag 1 juli 2018

Trakteren met ijsjes.

Billie wordt in het midden van de zomervakantie 4 jaar, woop woop.  Trakteren deden we deze week al op school, want zo gaat dat met jarige vakantiekinderen...   Een serieuze uitleg ging daar aan vooraf: verjaren in de klas met een kroon met een vier op maar eigenlijk niet echt jarig zijn... ingewikkelde maar plezierige bedoening voor zo'n kind, twee keer feest, twee keer verjaren, twee keer vier worden!


Na de kakakoekjes van vorig jaar kozen we dit jaar voor een semi-gezonde traktatie, namelijk gevulde ijsjes met fruit.  De hoorntjes dopte in eerst in wat chocolade en daarna in minibollesnoepjes.  Doordat de ijsjes niet echt stabiel bleven staan op mijn plateautje en ze dus onmogelijk 'veilig' op school gingen raken stak ik mijn man in het werk.  Lang leve zo'n doe-het-zelverman in huis (op zo'n moment toch - maar niet als het huis bedekt is met een stoflaag door grote schuurwerken).  Hij maakte een plateau met gaatjes waar de ijsjes in pasten, handig toch?


De ijsjes werden gevuld met wat fruit, nog een regenboogsnoepje en werden versierd met nog een tropisch prikkertje.  Instant zomergevoel, zo'n hoop versierde ijsjes, toch?
3 opmerkingen:

  1. Supervrolijk geheel! En handig zo'n man, ja!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Origineel en leuk. Alleen verjaren mijn kinderen in de winter... Hmm misschien moet ik eens nadenken over een soort van winterversie

    BeantwoordenVerwijderen