dinsdag 31 juli 2018

Paper pigeon 2: watermeloentjes.

About blue fabrics heeft weer een toffe nieuwe collectie stofjes op de markt gebracht, drie werf hoera daarvoor.  Paper pigeon 2, de nieuwe reeks dus is er eentje in french terry met banaantjes, watermeloenpartjes, gouden stipjes en koddige blauwe ijsjes.

Ik ging aan de slag met de watermeloentjes en dat deed ik op die snikhete vrijdag vorige week.  Op voorhand had ik al wat zitten brainstormen; een leuke sweater voor één van mijn grote watermeloenfans of bijvoorbeeld weer een papayasweater voor mezelf maar bij de gedachte aan mouwen terwijl ik wegsmolt kon ik niet aan.  Geen sweaters gingen er van onder mijn naaimachine rollen op zo'n bloedhete dag.

Ik nam weer mijn opengeknipt kleedje van hier, en legde het op de watermeloenenstof.  Ik liet de mouwen achterwege en ging voor een diepere uitsnijding op de rug en een diepere decolleté.  Hoe frisser hoe beter dacht ik maar ongeveer elk kledingstuk was er te veel aan vrijdag.  Wegsmeltweer in België, het is me wat!


Ik bestelde een metertje van de stof en had nog wat over na het kleedje.  Met het restje maakte ik nog een mutsje en een draagzak voor Billie zijn baby'tje.  Geef toe, uberkoddig toch?


3 opmerkingen: