zondag 13 mei 2018

Pink flamingo's!

Een naaidip van jewelste, daar zat ik in.  Naaiprojectjes, die spookten wel nog rond in m'n hoofd; stofjes werden leuke kleedjes, korte broekjes, kleurrijke hemdjes, ... maar in het echt stond mijn naaimachine wat stof te vergaren en bleef mijn stoffenvoorraad onaangeroerd.  Alhoewel, hij vergrootte wel een beetje want een naaidipje en geen stoffen kopen hoeven niet altijd hand in hand te gaan... Woeps.

Maar opeens was het daar weer, die naaikriebel, eindelijk.  Ik haalde mijn naaimachine en overlocker boven, roefelde in mijn stoffenvoorraad en koos voor een roze tricootje met flamingo's.  Beetje selfish sewing op moederdag, dat kan geen kwaad me dunkt.  Ik ging wederom voor het Rianne patroontje van La Maison Victor.  Ik deed niet zo veel aanpassingen, eigenlijk gewoon dezelfde als in mijn vorige versie: de mouwen liet ik weg en ik versmalde het kleedje wat aan de taille.

Zo blij dat ik uit dat dipje aan het klauteren ben. Niets zo zen als gewoon wat naaien met de kindjes die op de achtergrond spelen (harmonisch zonder ruzie zou nog idyllischer zijn maar soit, ze zijn 3 en 5, ik ben al blij als ze 10 minuten zonder gekibbel spelen).  Met een veel te vol hoofd werkt dat naaien wat therapeutisch.  Misschien moet ik er werk van maken om eens een hoop stof te verwerken van mijn te grote voorraad.  Meer kleren in de kast, meer rust in mijn hoofd: lijkt me een ideale win win!  Dat er maar snel weer dingen vanonder mijn machientje rollen!
Patroontje: Rianne - LMV

5 opmerkingen: