woensdag 5 december 2018

Truitjestijd!

Herfst staat voor mottig regenweer, prachtige kleuren in het bos, de discussie over zwarte pieten, knisperend hardvuur en gezellige sweaters!  En die sweaters, die zijn natuurlijk wel toffer als ze gepimpt zijn, toch?

Ik kocht wat blanco sweaters (in de JBC tijdens die rode strijkletter actie waardoor het maar 5€ voor een sweatertje was - tsjing tsjing) en een hoopje flock en flexfolie bij Feeërieke.  Na een speurtocht op Pinterest vond ik leuke plaatjes die ik traceerde, wat aanpaste en uitsneed met mijn nieuwe ROZE cameo 3.  Et voila, elk 2 nieuwe gepimpte sweatertjes!







Ik kreeg wat vragen op Instagram over hoe dat traceren nu precies werkt dus ik maakte een kleine tutorial voor de geïnteresseerden.

Stap 1:
Zoek een leuk prentje op Pinterest of Google, kopieer het en plak het in de Silhouette studio.
(Of sla het op en open het in het programma)


Stap 2: 
Klik op traceren.  Selecteer het te traceren gebied.  Alles binnen het kader kan worden getraceerd, het geel zijn de gebieden dat hij effectief zal traceren.  Klik op traceren en huppeke, de snijlijnen staan er.



Stap 3: 
Zet de afbeelding en de snijlijnen uit elkaar.  Rechtermuisknopklik op de snijlijnen en kies voor 'maak paden los'.  Op die manier kan je alle lijnen apart bewerken. 


Stap 4: 
Sleep de omtreklijn weg en kleur deze zwart.  Dit is de achtergrond.  Selecteer dan het 'velletje' van cookiemonster en de mond zelf samen en kies voor 'aanpassen' en 'weghalen'.  Voila, dat zet je in het blauw en dan doe je hetzelfde met de oogjes.



Stap 5:
En dan nu het aanbrengen van de flexfolie op je trui.  Als je met een pers werkt, steek je trui er dan eerst eventjes blanco onder zodat hij al een beetje warm heeft.  Begin dan met de zwarte laag, pers deze op je trui.  Daarna de blauwe en daarna de witte oogjes en klaar is kees of cookiemonster.








Sweaters: JBC
Flex- en Flockfolie en de mooiste roze cameo van de wereld: Feeërieke


3 opmerkingen:

  1. Gisteren een workshop voor beginners gaan volgen bij Feeërieke.Oh ik weet het niet meer want gisteren dacht ik oh nee toch niets voor mij,eentje kopen.Na deze uitleg twijfel ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ... Dus je kan verschillende laagjes folie zo over elkaar persen?? Dat moet ik proberen!

    BeantwoordenVerwijderen