zondag 17 juni 2018

Reizen met één kind.

Wie mijn instastories volgt weet dat ik vorige week in Rhodos vertoefde, en dat in het gezelschap van mijn oudste knul.  Inderdaad, met 1 van mijn kinderen alleen.  Vier dagen op en top qualitytime, vier dagen complete aandacht van zijn mama, vier dagen zon, zee en elkaar.  Het was fantastisch.

Het was geen makkelijke knoop om door te hakken.  Is het oke om met 1 zoon alleen een reisje te doen en de andere zoon gewoon achter te laten?  Is het oke om zijn eerste vliegervaring alleen mee te maken en niet als gezinnetje?  Is het überhaupt oke om gewoon alleen met zijn tweetjes op reis te gaan?  Wel, mijn knaapjes volgen betrekkelijk snel op elkaar (20 maanden om precies te zijn).  Ze moeten al zo veel delen: speelgoed, de Ipad (moord en brand), het bakje van de TV en vooral ook alle aandacht van mama... Er zijn ook een hoop dingen die niet zo evident zijn, zoals zwemmen, als ik alleen met mijn 2 knaapjes ben (met een man als beroepsmilitair gebeurt dat meer dan me lief is). 

Om nog een reden aan te halen: Otto-Jan gaat volgend jaar naar het eerste leerjaar, vanaf dan is hij schoolplichtig en kunnen we niet meer zomaar in het jaar op reis.  Dilemma en twijfel alom.
Na wat wikken en wegen, een paar roseetjes en wat opzoekingswerk hakte ik de knoop door en boekte ik twee ticketjes naar Rhodos.  Zo.

De keuze voor Rhodos was vooral gebaseerd op de goeie uren van de vluchten en de prijs zeker voor een vlucht vanaf Oostende (hiep hoi voor een miniluchthaven op een half uurtje rijden).  Rhodos zelf is een betrekkelijk toeristisch eiland met veel fluo omaatjes en bierbuikopaatjes, ietwat onvriendelijke Russen en jonge feestbeesten in weinig bedekkende kledij.  Mooie mix me dunk!  De meeste toeristen hangen het liefst van al de godganse dag aan het zwembad of op een ligzetel aan het strand.  Wij daarentegen gingen op pad, bezochten van alles en zochten rustige strandplekjes op, heerlijk was het.

Echt een aanrader eigenlijk, eens wat speciale één op één tijd met één van je kids, elk op hun beurt... 
Doen jullie dat soms?  Of doen jullie altijd alles gezellig samen?
En na het reisje was het tijd om duizend uur de knuffelen met zoon nummer 2. 
Zijn speciale één op één tijd komt nog...


8 opmerkingen:

 1. Awel, ik doe dat ook, reisjes met 1 zoon ;-) Tussen mijn 2 kerels is er 9 jaar, en al zijn ze 2 handen op 1 buik, ze hebben nu eenmaal verschillende interesses en karakters. Beiden kunnen op hun manier genieten van tijd met mama, en dat gun ik ze ook van harte. Het is zo snel voorbij, mijn oudste studeert volgende week af van de middelbare school, en we zijn beiden blij met de dingen die we samen hebben mee gemaakt. Geniet ervan !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groot gelijk heb je! Ik ga dat nu ook voor de eerste keer doen: deze zomer op city trip naar Lissabon voor 4 dagen. Het probleem is dat iedereen hier mee wou 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog niet gedaan, maar dat gaat er zeker wel ooit van komen. Ik ga dan wel nog wat jaartjes wachten, en dan eens een citytripje ofzo doen. Maar ik vind het minstens zo leuk met z'n viertjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah zo leuk om te lezen en met die foto's erbij! Heerlijk! Ik had bedacht dat de zoons ieder jaar een citytrip kado gingen krijgen vanaf hun 10e. Maar als ik dit zie, ga ik er hard over nadenken dat maar eens te vervroegen... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh zag er heerlijk tripje uit!Wij gaan deze zomer naar IJsland met Wolfie en Robijnie blijft thuis. Voor negen dagjes. Aaaaah m'n hart! Maar ze zet te kleine stapjes om mee te gaan op wandel. We doen wel eerst een tripje naar Slovenië met z'n viertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Note: In België zijn kinderen niet schoolplichtig, maar leerplichtig. Je kan ze dus ook thuis onderwijzen (moest je dat willen ;-) ). Als ze ingeschreven zijn in een school kan je ze theoretisch gezien niet buiten de schoolvakanties thuis houden, maar dat is de theorie ;-). Je hebt toestemming nodig van de directie, CLB, ... Zo gaan wij volgend schooljaar met onze dochters (1e lj en 4lj) 7 weken op roadtrip door Oost-Europa. We vertrekken halverwege de paasvakantie en komen na de eerste week van juni terug. Als jullie dus ooit nog eens het idee krijgen eens een lange reis te maken ... denk niet te snel dat het niet kan ;-). Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. We moeten natuurlijk wel onderweg 'les' geven zodat ze geen achterstand oplopen en klaar zijn voor nog eventuele toetsen te maken. En we hebben vrienden in het onderwijs die effe willen komen controleren of ze bijgewerkt zijn.

   Verwijderen