dinsdag 31 oktober 2017

Spiekpietjes!

Hupla, het is nog maar oktober maar de Sinterklaasgekte slaat alweer toe.  De reclame's tussen de kinderprogramma's zorgen voor een ellenlange waslijst aan potentiële cadeautjes... Hemel! De sint zal weer niet weten wat gekozen...

Soit, om nu al naar een expo te gaan over spiekpietjes, is dat niet wat te vroeg hoor ik je denken.  Wel, wist je dat spiekpietjes geen gewone zwarte pieten zijn?  Het zijn piepkleine zwarte pietjes die bij het vallen van het blad zich overal gaan verstoppen om te kijken of de kindjes wel flink zijn.  Dus, in plaats van pas eind november te zeggen: 'oei oei, wat zou Sinterklaas daarvan denken?' Kan je dus nu al zeggen: 'hmmm, hopelijk heeft er geen spiekpietje dat gezien, vlug herpak je maar...'  Dus voor wie extra drukkingsmiddelen nodig heeft, is de expo zeker een aanrader.

Dit jaar verstopten, net zoals vorig jaar, een hoopje spiekpietjes zich in Fort Napoleon in Oostende.  Meer info over tickets vind je hier.  Je komt er te weten wat de pietjes elke maand doen via leuke audioverhaaltjes en de kiddo's kunnen zich uitleven op een heus hindernissenparcours om achteraf hun eigen spiekpietendiploma te krijgen.  Plezier verzekerd, zeker als je klautergrage kiddo's hebt!

Trouwens, de locatie, Fort Napoleon, is geweldig.  Een imposant fort tussen de Duinen, gebouwd voor Napoleon (wel ja, de naam deed dit al vermoederen uiteraard) Echt, het fort alleen al is eens de moeite waard. Go go go, op naar Oostende!
1 opmerking: