woensdag 5 oktober 2016

Een Pascal plooier.

Jaren heb ik me verzet tegen de kookboekenhype van Pascal Naessens, tegen de antipatatrage en tegen het vullen van de magen met carpaccio van tomaat.  Nu, na boek duizend en een jarige fan in huis ben ik toch maar gezwicht en is haar nieuwe boek binnengedrongen ten Huize Wobie.  Dat neemt niet weg dat ik nog steeds smul van een aardappeltje hier en daar! Er zijn een deel gerechten die ik niet zou kunnen voorschotelen aan mijn kroost, of waarvan ik kilo's zou moeten maken alvorens ze verzadigd zijn (denk maar aan die carpaccio van tomaat).  Pascal mag dan binnengedrongen zijn in mijn huis, ze stoot me nog niet van mijn keukenprinsessentroon.  

Dit gezegd zijnde heb ik me gewaagd aan een taartenrecept van haar, eentje met chocolade, avocado, vijgen en hazelnoten.  Vreemde combo, zeker met die avocado!  Als je je er ook eens aan wilt wagen, je vindt het receptje hier.  Ik heb bij gebrek aan kokosolie in huis gewone boter gebruikt... Sorry Pascal.


Otto-Jan wou liefst voor zijn jarige papa een paw patrol uitkijktorentaart met alle pups en glazuur maar dat zag ik niet direct haalbaar.  Na wat overleg, mijn beste overtuigingskracht en wat gepush ging hij uiteindelijk toch akkoord met een tractor chocoladetaart.  De gezonde versie werd dus wat omgetoverd met smarties en tractors.  Voila, hiep hiep hoera meneer Wobie!


Deze avocado-chocoladetaart is eentje die ik niet direct binnen de maand, of het jaar, opnieuw zal maken.  Ik ben een heel grote avocadofan maar ik eet die liever hartig dan gemengd met iets zoets.  Taart is taart en dat hoeft niet per se ultragezond te zijn.  Eigenlijk is er niets mis met een chocoladetaart met boter, eieren en bloem me dunkt!  

8 opmerkingen:

 1. 't Zal wel zijn vint *vuistje*! Geef mij maar nen vettige chocoladetaart, hoe vettiger hoe prettiger me dunkt ;) Whoahaha. Pascale, ze is mijn vriendin niet, zal ze nooit worden, duidelijk toch? :)
  Wel hoera voor die smarties! Wat zou Pascale daar van zeggen? Haar taart zo 'verneuken' met smarties...... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet je zeker eens de chocoladetaart van op mijn blog (post: Milk Chocolate Girl) proberen: drie ingrediënten: chocolade, boter en eieren, PN krijgt een klein maaginfarct mocht ze die opeten :-D
  Ik ben wel fan van de combi avocaat/chocolade en banaan (geen vijgen), op de blog van mmszasza vind je een recept voor chocolademousse op die wijze ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik twijfel echt of ik ze ga maken. Ten eerste vermoed ik dat ik de enige ga zijn die het lust hier thuis en avocado lijkt me ook zo vreemd met chocolade. Maar ik zou zeggen, ' stuur me een stukje op, dan proef ik eens 😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, dat opsturen wordt wat moeilijk, ik vermoed dat het dan gewoon een hoopje vieze smurrie wordt...
   Ik vind andere taartjes lekkerder, en een combo maken waar je huisgenoten ook van kunnen smullen is ook wel plezieriger :)

   Verwijderen
 4. Dus het was niet lekker? Ik vraag me echt af hoe dat smaakt, avocado met iets zoet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was er geen supergrote fan van... maar ik heb wel mijn stukje opgegeten maar ik ben niet geneigd ooit nog eens een nieuw stukje te eten :)

   Verwijderen
 5. Ik zou mezelf niet wagen aan zo'n speciale combinatie... Maar ik moet wel zeggen op jou foto ziet ze er ongelooflijk geweldig goed en overtuigend uit! Goh, wie weet ooit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De taart ziet er heerlijk uit! Maar ik ben van het team: hoe meer suiker en boter hoe beter. Hier thuis heten zulke taarten 'net-niet-taarten'. Dat is hetzelfde als de pizzabodem van bloemkoolkruimels: de net-niet-pizza. ;)

  BeantwoordenVerwijderen