woensdag 18 mei 2016

Op zoek naar energie: een time-out?

Wie mijn blog een beetje volgt weet dat mijn energieniveau ondermaats is en dat ik toch wat moeite heb met alles te managen.  Vandaar dat ik gestart ben met een grootse zoekactie, eentje naar mijn potje energie dat ik ergens onderweg verloren ben.  Ergens op weg van vrolijk plezierig kind zijn naar het mama, stiefmama, vrouw en vriendin zijn, ergens onderweg ben ik het kwijtgespeeld.

Ik sta voor alles open: boeken, een of andere sjamaans ritueel, sport, magische poeder, psychotherapie, me-time zoeken, ... noem maar op, zolang het me maar weer in de richting van mijn verloren potje energie zal leiden ben ik tevreden.

Alle tips, ideeën of trucjes zijn welkom.  Alles wat maar kan helpen om meer evenwicht te vinden in het leven, om me-time te creëren, om om te gaan met stress, drukke kleuters, een nieuw samengesteld gezin, om meer rust te vinden, te genieten en vol energie alles aan te kunnen.  Dus als jullie tips hebben, shoot!

Mijn papa stelde voor om enkele dagen weg van alles wat energie op te doen in het Zuiden van Italië.  Strak plan, hij boekte een klein tripje van een paar dagen naar Calabrië, ik genoot.  Het energieniveau kreeg een iniminiboostje, hiep hoi!
Ter info: Calabrië is het meest Zuidelijke deel van Italië waar je in de verte Sicilië kan zien liggen.  Het is een prachtig ruw deel van Italië met enorm veel groen, rotsen en prachtige stranden.  Je kan er heerlijk eten, lekkere aperitiefjes drinken, genieten van een geweldige lentezon en zwoele avonden.  Even wat op adem komen in een adembenemend landschap: check!

13 opmerkingen:

 1. Super! Ik ben blij dat je genoten hebt!
  Ik raad je sowieso ook het CAW aan. Eerst een intake, en daarna wel een wachtlijst, maar ze bieden je nieuwe kapstokken en structuren en positief het is gratis. Terwijl een psycholoog al snel € vijftig kost. Mss in combinatie met medicatie? (Voor de hoest neem je toch ook een siroopje?) Medicatie werkt ook pas na een maand goed. Swat als je vragen hebt. Ik ga naar de bbq van school, zal een stoel warm houden ;-)
  GoGoGo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat gratis aspect van het CAW klinkt wel tof want het loopt nu aardig op, die therapie :) Medicatie is er al dus nog eventjes wat extra inspanning doen om weer vol energie er tegen aan te vliegen. Je boeken staan ook op mn to read lijst :) en woop woop, schoolbbq, ik zie daar!

   Verwijderen
 2. Hey, zelf ben ik ook op zoek naar energie en via mijn therapeute leer ik het via voice dialogue en nog een aantal andere handvaten. Lees mijn herstel op www.wereldgenieter.com... Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voice dialogue kende ik nog niet. Ik neem eens een kijkje op je blog!

   Verwijderen
 3. wat een toffe pa! En heb je al aan mindfullnes gedacht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja he, lang leve de papa!
   Ik start morgen met een cursus mindfullness :)
   fingers crossed!

   Verwijderen
  2. Ik haal veel tips uit het boek Mindfulmama ...

   Verwijderen
 4. Yoga brengt heel veel rust. Bovendien kan je de aangeleerde ademhalingstechnieken overal toepassen. Als ik een moeilijk gesprek heb op het werk, ga ik soms even ademhalen op het toilet! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yoga brengt heel veel rust. Bovendien kan je de aangeleerde ademhalingstechnieken overal toepassen. Als ik een moeilijk gesprek heb op het werk, ga ik soms even ademhalen op het toilet! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Bianca

  Ik lees al even mee op je blog en geniet ontzettend van je schrijfstijl en de onderwerpen waarover je blogt. Het jongleren met véél ballen is ontzettend energievretend.
  Ooit kreeg ik voor mijn moederdag twee boeken: 'Groeten uit Transitië' van Eva Peeters & co en 'Help ik ben een helikoptermama' van Eva De Geyter. Dat laatste boek heb ik huilend (van frustratie? onmacht? ambitie?) uitgelezen. Ik herkende mezelf dan wel niet voor de 100%, het leerde me wel relativeren.
  Dit boek gaat dus niet de richting uit van je effectieve doel: energie vinden, maar misschien helpt het een beetje om het pad te verlichten.

  Je reistip voeg ik toe aan mijn wensenlijstje. Zo'n heerlijk positief cadeau! Ging je alleen?

  Ik denk dat heel veel mensen jou ontzettend bewonderen. Alleen helpt dat jou niet vooruit, misschien kan het wat wind in je rug zijn.

  Veel moed en geluk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt heel lief van je papa! Het ziet er een prachtige streek uit! Hopelijk vind je jezelf gauw weer terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Bianca, zo herkenbaar je verhaal. Ik maakte net hetzelfde mee begin dit jaar. Al die verschillende rollen en het gevoel hebben dat je geen enkele ten volle kan uitvoeren... frustrerend en energievretend! Ondertussen volg ik ook therapie, en werken we daar vanuit de dingen die je energie geven en vreten. Zorgen dat daar een beetje balans in is helpt al veel, en heb ik ook medicatie (Trazolan) gekregen waardoor ik beter slaap, wat een groot deel van de oplossing was voor mij. En ik ben ook het gesprek aangegaan op het werk ne werk nu nog maar 60% waardoor ik 1 dag in de week helemaal voor mezelf heb om energie uit te putten. Weet neit of dat een optie is, maar dat heeft me enorm geholpen. Bedankt voor je eerlijkheid trouwens. Heel erg verfrissend! Nog wat lectuur: perfecte mama's bestaan niet heeft mij wel geholpen. Heel veel succes met je zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk zeg ... Tips kan ik niet geven want ben zelf zo moe door alle moetjes in mijn hoofd .....ik ben beginnen haken ....geeft wat rust

  BeantwoordenVerwijderen