zondag 27 september 2015

Een echte prinses!

Ik mag dan zelf geen dochters hebben, mijn hele omgeving heeft er in overvloed.  Ideaal, zo kan ik op mijn gemakjes mijn naaiskills voor meisjeskleertjes verder ontwikkelen!  Het buurmeisje ging met haar gezinnetje vandaag naar FACTS, een soort fantasybeurs waar je met je leukste verkleedpak naar toe kan.

Voor die beurs wilde ze heel graag een prinsessenjurk, eentje met een dikke rok maar niet te dik, met zo'n soort mouwtjes maar geen lange, helemaal blauw en met een hoop glitters.  Ik kreeg er nog een tekening bij om een beter beeld te krijgen van wat ze bedoelde.  Bij de tekening werden er nog richtlijnen meegegeven: het groen moet blauw zijn, de bogen in de rok hoeven niet en de sleep moet zeker tot aan de grond komen.  Tjah, prinsessen hebben hebben zo hun eisen...

We kozen samen de stof in de winkel en ik kon aan de slag.  Na wat inspiratie te sprokkelen op internet wist ik hoe ik het kleedje ging maken.  Ik tekende een patroontje, knipte, naaide, lockte, knipte wat meer en naaide wat verder tot ik dacht: ja, dat moet ongeveer zijn wat ze bedoelde. Of dat hoopte ik althans, met prinsessen weet je nooit natuurlijk.


Een dolenthousiast buurmeisje werd wat stil bij het zien van haar prinsessenjurk.  Helemaal betoverd paste ze haar kleedje en na wat aanpassingen was het perfect. Fieuw, zij blij, ik blij!Met de nodige schmink veranderde het buurmeisje in een betoverende prinses, helemaal klaar om de ster van FACTS te worden.  
Patroon: zelf gemaakt
stof: Verkempinck

4 opmerkingen: