woensdag 16 september 2015

Bonjour monsieur.

We zijn ondertussen al aan de derde week van het nieuwe schooljaar bezig.  De middelste petit Wobie is een heuse kleuter geworden, dat kon je al hier lezen.  De alleroudste knaap zit in het vijfde leerjaar.  Een nieuw schooljaar, nieuwe boeken, nieuw kaftwerk. Heerlijk vind ik dat.  Dit jaar werden de boeken en schriften gehuld in heerlijk bruin kraftpapier.  Ideaal voor een wilde tiener want het papier is sterker dan het doorsnee kleurrijk kaftpapier.

Het vijfde leerjaar impliceert ook dat die kleine man voor het eerst Frans krijgt.  Na twee weken kan hij al een klein gesprekje voeren à la bonjour, salut, tu vas où en je vais à l'ecole.  Ook hebben ze al 'aller' leren vervoegen... Ik dacht dat we vroeger startten met être en avoir.   De lijst met te kennen woordjes wordt elke week langer en langer.  Daarom maakte ik voor Wolf een Franse woordenpot.  Gemakkelijk om al zijn woordjes in te steken en steekproefgewijs te kijken of hij ze allemaal kent.  Dat maakt het studeren toch ietsje aangenamer...  Toen ik toch bezig was met mister cameo heb ik ondertussen zijn agenda gepimpt met een geometrishe wolf.  Een propere start voor een nieuw jaar me dunkt! 
Glazen pot: Ikea
koperkleurige vinyl: Feeërieke 

6 opmerkingen:

 1. Mooooi, zo'n bruin kaftpapier.. Wou ik eigenlijk ook maar heb me laten doen en ben dan toch gezwicht voor FROZEN KAFTPAPIER :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is Wolf grote fan van alles wat ik tof vind :)
   Met de gepimpte agenda erbij was het een dikke hit!

   Verwijderen
 2. Hoe breng jij de vinyl aan op papier dat lukt bij mij toch nog niet goed, maar wel heel knap love mister cameo maar vooral uw inspiratie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :)
   Ik plak vinyl op dezelfde manier op papier als op glas, met zo'n transferfolie en goed wrijven zodat het er stevig aan plakt! succes :)

   Verwijderen
 3. Tof idee, zo'n Franse woordenpot. Heel erg leuke cameo-maaksels!

  BeantwoordenVerwijderen