zondag 25 januari 2015

Transfereer eens een fotootje.

Een foto op een canvasje laten drukken is leuk, eentje zelf maken is nog veel leuker (en veel voordeliger).  Je hebt niet veel materiaal nodig, enkel wat geduld!

Stap 1:
Print met een inkjetprinter een foto af naar keuze (kleur of zwart wit, maakt niet uit) en knip hem naar believen uit.  Hier gebruik ik enkel het hoofdje van Billie voor een klein nieuwjaarsgeschenkje voor z'n metertje en petertje.

Stap 2:
Bestrijk je foto  met Mod Podge.  (Ik kocht de mijne bij de Banier maar je kan ze volgens het internet ook vinden in de Action) Mod Podge is een soort lijm met tal val mogelijkheden.  (echt, je kan er van alles mee doen: lijmen, inkt transfereren, vernissen, iets verstevigen, ... echt super lijm maar geen superlijm, snap je?)


Stap 3:
Plaats je foto omgekeerd op de canvas en wrijf hem overal mooi plat.  Voila, deel 1 is gedaan. Nu begint het wachten... De lijm moet helemaal droog zijn voor de volgende stap, dus je laat er best een nachtje tussen!

Als je een foto met tekst wil, vergeet dan zeker niet de tekst te spiegelen alvorens te printen...


Stap 4:
Neem een natte doek en wrijf er mee over je foto.


Als je foto nat genoeg is zie je hem veel beter zoals hieronder.


Stap 5:
Wrijf met je vinger tot het papier loslaat...


en wrijven, wrijven, wrijven,...


...tot alle velletjes los zijn.  Smijt het overtollig papier weg, et voila, de inkt staat nu op je canvas in plaats van op je papier! Magisch, toch?


1 opmerking: