zondag 8 november 2015

Een gezellige herfsttrui.

Ik kreeg de kans om mee te doen met de Framaloblogtour.  Dat zijn van die kansen die ik graag met beide handen grijp.  Na wat rondsnuffelen in de webshop werd ik tot over mijn over mijn oren verliefd op een sweaterstofje met eekhoorns, paddestoelen, blaadjes, konijnen, herten, ...

Ik koos weer voor een selfish sewing projectje.  Mama's mogen ook eens gehuld gaan in een zot stofje, toch?  Ik combineerde de drukke stof met een zacht oud roze sweaterstofje.   Ik zocht en vond een gratis patroontje van een raglantrui.  Ik tekende het patroon wat bij en hing er een hoge kraag aan.  Die kraag kan je gewoon zo dragen of je kan hem omplooien en dan heb je een roze boord.  Hupla, heerlijk gezellig tijdens deze aangename herfstdagen.


 Raglantruitje: gratis patroontje
Stofjes: Framalo

Met plezier mag ik iedereen 20% korting geven op die twee mooie stofjes, yihaaaaaa! Surf als de bliksem naar hier en gebruik de code 'GEZELLIG', aja, want het is een gezellige trui.

15 opmerkingen:

 1. oh, mega!!!! Jij viel dus ook in de prijzen, jouw talent daar kunnen ze niet naast kijken hé!
  Heel mooi idd een hele gezellige trui!
  Hoe maakte die col precies (breedte, lengten...)? Wil je die info ook delen met ons???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci Majella :)
   Ik verkleinde de hals van de trui want die was een beetje te breed om er een col aan te hangen vond ik. Dan knipte ik twee rechthoeken met de omtrek van de hals als breedte en 30 cm als hoogte.. Hup, aan elkaar stikken en aan de hals hangen en je hebt een gezellige herfsttrui :)

   Verwijderen
 2. Heel mooi!! Heb je het patroon hard aangepast want op de originele foto's lijkt de trui zo groot. Die van jou vind ik super knap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Nathalie! Het viel eigenlijk best wel mee. Hij is niet zo groot als ik ook eerst dacht. Ik versmalde de hals en hing er een extra boordje aan onderaan maar ik deed niets aan de breedte of de lengte (ik nam wel de kleinste maat)

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ik had een meter beestenstof en 70 cm roze stof (gelukkig want ik had er 60 gevraagd en door de gulle knipstijl kreeg ik er wat meer want het was maar heel nipt voor de mouwen...)

   Verwijderen
 4. zalige trui! om vrolijk van te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super! Ik vond de oorspronkelijke hals ook wat ver open en die col maakt het echt winterproof :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele toffe trui! Weer iets voor op m'n to-sew lijstje... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super trui, heb hem ook al een keertjes gemaakt!
  Ik zelf vond ook de hals opening te groot en zou graag eentje maken met een kraag, zoals deze. Nu ik ben nog een leek op gebied van naaien en hou mij altijd mooi aan de patroontje, maar nu zou ik dus ook de hals willen verkleinen, maar geen idee hoe ik dit moet doen?! Kan je mij dit uitleggen en moet ik dan ook niet de aanzet van de mouwen aanpassen? Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Ilse,
   Mijn hals vond ik ook te wijd, zeker om er een kraag aan te hangen ging dat anders te veel slobberen. Ik nam de naad van de raglanmouwtjes en nam hem een beetje in (driehoekje met de basis aan de halsopening en de punt richting de oksel). Ik stikte die eerst een klein beetje dichter om te kijken of het goed was. Van zodra ik de opening oke vond ging ik er met mijn overlock over. Daarna nam ik de omtrek van de halsopening als lengte van de kraag, en de hoogte is tja, hoe hoog je hem zelf wilt maal 2. Je knipt die rechthoek, naait hem dubbel en bevestigd hem aan je kraag en klaar is kees! Hopelijk lukt het je met deze uitleg en anders moet je me maar contacteren :)
   Groetjes

   Verwijderen