zondag 22 november 2015

De IndigoSweaterJurk.

Ik kreeg een prachtig nieuw stofje in de bus van Babarum, een heerlijk mooie donkerblauwe tricot met een kabelstructuur, dat zag je al hier.  Na wat getwijfel wist ik wat ik ermee ging maken.  Ik ben de laatste tijd grote fan van selfish sewing dus koos ik voor een jurkje voor mezelf.

Ik combineerde de dikke tricot met een blauw glitterstofje vanuit mijn veel te volle voorraadkast.  Ik nam de Indigotrui van La Maison Victor en verlengde het voorpand zodat het een jurkje werd.  ik zag al zo'n jurkje hier passeren en ik was direct verkocht.  Het patroon op zich deed me denken aan een heuse jigsawpuzzel.  Er zijn geen echte zijnaden, de mouwen sluiten aan de bovenkant en de zakken zitten vast aan het patroon.  Gelukkig zit de trui door de goeie uitleg wel betrekkelijk snel in elkaar, zelfs met een truntekabbakleuter op de achtergrond, een tetterende tiener rond mijn oren en een ontzettend nieuwsgierige peutertje onder mijn naaitafel.

De winter is niet ideaal om foto's te trekken.  Buiten is het veel te donker dus werd Otto-Jan zijn nieuwe kamer gebruikt.  Klare foto's trekken binnen is toch niet zo simpel.  Zodoende zie je dus niet zo heel goed die mooie kabeltricot.  Moest iemand fantastisch goeie tips hebben zijn die altijd welkom!


Donderblauwe tricot: Babarum
patroon: Indigosweater - LMV

19 opmerkingen:

 1. Ik doe echt al mijn lampen aan in de plaats waar ik de foto's neem, maar geen idee of dat de juiste truc is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw. Lookin'good :-) Tot nu toe vond ik het nog te warm om de mijne te dragen, maar nu de temperaturen aan het zakken zijn, wordt het de moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waw mooi jurkje!
  Goh ja die fotos nemen binnen, zelfde probleem. Ik doe ook al mijn lichten aan, maar ik vind dat niet altijd een garantie voor mooie of zuivere fotos.
  Op onze zolderkamer met lichtinval van de Veluxen komt het meest zuiver over...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! De indigotrui zonder echte zijpaden, is die niet uit Remi & Cosette for teens? Ik heb dat boek en daar staat zo een trui in.
  Nancy, stikplezier.blogpost.be.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het wordt gauw kouder nu, dus heerlijk zo'n jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een erg leuk jurkje. Zeker met die leuke cowboylaarzen er bij! Ik houd van die stijl.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke jurk! En inderdaad zo moeilijk deze tijden om deftige foto's te maken. Ik wacht altijd op een dag met wat meer licht... heb ook niet echt een truc jammer genoeg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Errug leuke jurk!
  Ik heb echt bewondering voor je hoor, dat je dit allemaal zelf kunt.
  Ondanks het feit dat de jurk misschien niet zo heel duidelijk tot haar recht komt, vind ik het wel leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie jurk, hoor! Staat je goed!
  Ik gebruik voor mijn foto's soms daglichtlampen (die voor portret- en productfotografie, niet die tegen depressies... ;-)). Maar ik weet niet of ze ook geschikt zijn voor het uitlichten van dames met mooie jurken aan. Zou je eens kunnen googelen misschien of dat wat is?
  En wat ik toch ook vaak doe: een dagje wachten totdat het licht beter is, maar deze truuk helpt natuurlijk lang niet altijd. :-)
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig! Je weet steeds pareltjes vanonder je machine te toveren! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hele toffe jurk! Ik hoop er ook snel eentje te kunnen maken. Heb deze alvast gepind ter inspiratie. W.b. Foto's maken in donkere tijden: met wat nabewerking kun je foto's sterk verbeteren. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Met wat te prutsen aan de helderheid en verzadiging kom je al een heel eind. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo'n toffe versie! Selfish sewing, lijkt me heerlijk. En dan zeker met dit resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi! Ik hou ook enorm van deze stijl!
  En foto's trekken voor mijn blog in deze donkere tijden, niet makkelijk, ken er alles van! Ik zit ook nog op de ultieme tip te wachten! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi. 😍 Je bent een inspiratiebron. De jurk van Burda die je eens gemaakt hebt voor een trouw, is al 3x van onder mijn machine gerold. Zooo mooi en simpel. :)
  Deborah

  BeantwoordenVerwijderen