woensdag 24 oktober 2018

Een babykweker.

Zo, ik hield een kleine blogpauze.  Meer dan een maand complete radiostilte, meer dan een maand geen nieuwe naaisels, knutselprojectjes, receptjes, mamadingen, ...  En nee, een nieuwe baby is niet de reden ook al zou de blogposttitel wat anders durven vermoeden.  Het is gewoon allemaal de schuld van een dun randje, grenzen en wat geklungel om alle ballen in de lucht te houden maar kijk, hier ben ik weer!

Een klein DIY projectje om er weer in te komen, klinkt goed, niet? 


Ik maakte een babyplantenkwekertje zodat er aan mijn mooie stekjes kleine worteltjes kunnen groeien. Veel heb je niet nodig om dat babykwekertje te maken.  Een deel glazen buisjes, een mooie houtblok en een boor met een een brede tsjoep op.  (Ik ben niet thuis in correcte benamingen van boordingen, volgens manlief is de tsjoep een houtboor van 25mm). 


Ik zette kruisjes op de balk zodat de boorder van dienst wist waar hij precies de gaten moesten komen.  De boorder van dienst is de grote versie van de knaap hieronder.  Deze kleine enthousiasteling wilde gewoon graag op de foto met een boor.  Jongens, die krijgen met de geboorte een fascinatie voor dino's, auto's en werkmateriaal mee geloof ik.  


Voila, klaar. Vijf gaten voor de vijf buisjes.



Ik knipte wat stekjes van mijn tradescantia, een ontzettend mooi hangplantje met paars, groen en witte blaadjes die groeit als een kool!  



Zo, nu een beetje wachten tot er wat worteltjes aan groeien en dan kunnen ze in een potje.  Voor mijn babykwekertje stak ik de stekjes gewoon in de aarde wat ook perfect ging.  Maar geef toe, dit is wel mooier, toch? 

1 opmerking: