woensdag 15 augustus 2018

Een eerste echte boekentas.

Heftig, hoe snel mijn kleine koddige baby'tjes groot worden.  Het ene moment kan je ze nog gezellig wiegen in je armen, het andere moment mag je duizend en één vragen beantwoorden over hoe lang het nu precies geleden is dat de dino's leefden, over of je al dan niet direct dood bent als je doorspiest wordt door een speer, over het wel en wee van de bijen en nog zo veel meer.  Het cliché is zo waar, ze worden immens rap groot!  Otto-Jan gaat in september al naar het eerste leerjaar.  Hemeltje lief, dat kan tellen als mijlpaal!

Het eerste leerjaar betekent ook een echte boekentas.  Ik vond niet direct mijn/ zijn goesting dus dacht ik: kom, ik maak dat wel zelf.  Dus het feit dat ik het Big Hawk boekentassenpatroon van Piekewieke mocht testen was echt ideaal.  De stof zelf kiezen was niet zo evident...  Wat is er cool, stevig, leuk voor een jongen, beetje grappig en toch wel mooi?  Ik koos voor een zwart-witgestreepte canvas, een fluo rood met wit katoentje, fluo-oranje paspel, zwart nepleer en zwarte tassenband.  De voorkant en de boekentassenflap pimpte een hoopje miertjes die ik met m'n cameo uitsneed.

Het heeft me beetje bloed, veel zweet (yup, die warme dagen, remember) en bijna tranen gekost om het ding af te krijgen.  Tijdens het maakproces heb ik het een beetje vervloekt, zei ik: 'nooit maak ik nog een boekentas' en wilde ik graag het boeltje in een donker hoekje opbergen.  Gelukkig bleef Otto-Jan enthousiast vragen wanneer zijn boekentas klaar ging zijn dus deed ik verder, en verder, en verder.  En opeens was hij daar, de boekentas, alles viel op zijn plaats en de laatste puntjes op de i werden gezet.  Nu ik ernaar kijk denk ik: waaaw, een echte boekentas, eentje die ik gewoon zelf gemaakt heb, hoe cool is dat!

Misschien komt er toch nog eentje, binnen twee jaar, als de kleinste telg naar het eerste leerjaar gaat.  Want geef toe, het heeft wel iets, zo'n zelfgemaakt exemplaartje... :)


Patroon: Big Hawk Boekentas
Stof: Piekewieke
Flex: Feeërieke

9 opmerkingen:

 1. Echt een super dikke pluim voor jou! Je koos een prachtige combinatie aan stofjes en extra's ,je zette dan ook nog eens keihard door! Amaai, echt onder de indruk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan, die jongen zal in september kunnen pronken met zo’n mooie boekentas! Je blijft me verbazen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je met zo'n boekentas mag starten in het 1e leerjaar is naar school gaan toch echt een plezier! Knap werk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze is zo prachtig, al het gevloek dubbel en dik waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dikke proficiat, een prachtexemplaar !!!
  Je mag best trots zijn op deze zéér mooie boekentas, laat hem straks maar pronken in het eerste leerjaar !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, dat je het gewoon zelf gemaakt hebt... Enorm knap en super mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ma seg, zo mooi gemaakt! You go girl.

  BeantwoordenVerwijderen