dinsdag 28 augustus 2018

Back to school!

Zoals jullie hier al konden lezen gaat Otto-Jan in september naar het eerste leerjaar. (Extreem grote stap, hemeltje lief!) Naast een nieuwe boekentas wilde ik ook voor die dag een nieuw tenuetje maken.

Ik ging snuisteren in de Veritas en vond daar allerlei leuke spulletjes.  Lange sokken, geef toe, die zijn niet alleen bij meisjes maar ook bij jongens superschattig.  Hem alleen met sokken naar school sturen zou hem misschien iets te veel doen opvallen op zijn eerste dag in het eerste leerjaar.  Dus kocht ik ook nog wat stofjes die perfect pasten bij het kleur van zijn kousjes.  Zo heb ik dus altijd nieuwe redenen om stof te kopen... :)

Ik naaide een hemdje met korte mouwen in een donkerblauw met gele bolletjesstofje.  Het Theo patroon van Zonen09 werd hiervoor weer boven gehaald, vertrouwde patroontjes gaan altijd vlot. Ik maakte er ook nog een geel vlinderdasje bij. Koddigheid troef, al denk ik wel dat hij voor de iets minder opvallende versie, zonder strikje zal kiezen om maandag naar school te gaan... 

Ik had nog stof over dus beplakte ik er nog een schriftje mee.  Gewoon de stof iets groter knippen, lijmen en plakken.  Daarna steek ik hem nog eens tussen mijn pers, of onder een strijkijzer gaat ook.  Dan komt het zeker niet meer los!  Hoe matching kan iemand zijn met zijn sokjes, right?

Nog leuke back to school ideetjes, stofjes, rugzakjes, sokken,... vind je hier.Stofjes, rugzak + kousen: Veritas
Patroon hemd: Theo van Zonen09

5 opmerkingen: