donderdag 7 juni 2018

Papayasweater + tutorial!

Dat About Blue Fabrics een nieuwe collectie uitbracht konden jullie hier en op Instagram al zien.  Naast de vosjes ging ik ook aan de slag met de papaya's, een witte french terry met roze-oranje en zwarte print.  Dit leek me het perfecte stofje om weer wat aan selfish sewing te doen, niet?


Voor de naaisters onder jullie:
Ik gebruikte mijn tutorial (die je hier vindt) maar deed wat aanpassingen.  Het is geen perfect patroontje met duidelijke afmetingen maar gewoon een tutorialleke van hoe ik zo'n truitje maak.

Vaak maak ik iets gaandeweg.  Ik leg de stof op tafel, denk een beetje na (al dan niet met een glaasje rose) en dan teken ik op papier wat ik graag zou willen. Daarna begin ik er aan, de eerste knipbeurt is altijd de spannendste want eens je geknipt hebt is er no way back.  En vanaf dan is het stikken, wat bijwerken, nog meer stikken, passen, aanpassen en voila.

Hier was het dus niet anders.  Ik wilde een sweater met lange mouwen maar daarvoor had ik te weinig stof.  Daarna kwam plots het idee van driekwart mouwen dat even snel weer verdween.  Dan maar een sweatertje met korte pofmouwen.  Met zo'n heerlijke french terry trui kan je echt alle kanten mee uit, echt zalig om mee te werken.  Na wat gepuzzel op papier, wat meten en rekenen, knippen, naaien en aanpassen was mijn papayatop klaar!

Tadaaaaaaa, hier is hij dan:
Papayastof: About Blue Fabrics
patroontje: zelf gemaakt


3 opmerkingen: