donderdag 12 april 2018

Concert Gebouw Circuit.

Cultuur opsnuiven met kinderen, leuk maar niet altijd evident.  Daarom ben ik fan van alle kindvriendelijke alternatieven waar zowel ouders als kinderen iets aan hebben.  Alhoewel, het achter de kinderen aanrennen, alles boeiend houden van het begin tot het einde en af en toe eens een toilet zoeken voor een hoogdringend bezoekje zorgt er wel voor dat het cultuurgedeelte voor de ouders een beetje achteruitgeschoven wordt.  Maar he, ik ga er van uit dat we binnen een paar jaar allemaal samen op het gemak kunnen rondlopen in het Louvre (of iets hedendaagser, minder groot en dichter bij huis).

Vorige week gingen we op bezoek in het Concertgebouw in Brugge.  Daar deden we het Concert Gebouw Circuit.  Het circuit is een parcours doorheen het gebouw, langs verschillende kunstwerken, een interactieve klankinstallatie, een prachtig dakterras...  Betrekkelijk impressionant, dat gebouw.  De kinderen kregen aan de inkom een boekje van de 'liervogel' mee. Die vogel neemt hen mee doorheen het gebouw, met leuke verhaaltjes en stempels die ze onderweg kunnen vinden om in hun boekje te zetten.  Ze kunnen onderweg de klokken luiden op het dakterras of muziek maken in de Soundfactory.

"Ga je mee op reis met de liervogel?
Een reis waar je hoofd van zal zingen,
je oren van gaan kriebelen
en je voeten niet van kunnen stilstaan!"

De route is ook gewoon tof voor de grote mensen onder ons.  Wie wil er nu niet eens zo'n bombastisch gebouw van binnen ontdekken?  Een handige gids geeft wat achtergrondinformatie over de  verschillende installaties en kunstenaars.  Kinderen meenemen is dus geen must! 
De gids is wel makkelijk als je met kinderen gaat - dan kan je nadien, als ze in bed liggen, met een glaasje rosé op je gemakjes lezen wat je allemaal gezien hebt.  Cultuur opsnuiven met kinderen, dat doen we in etappes :)


Het Concert Gebouw Circuit is open van woensdag tot en met zondag.  En voor de Bruggelingen onder ons, is het extra plezierig want de zondagmorgen is het gratis (enkel voor de Bruggelingen)!

2 opmerkingen:

  1. Nou, die gids was dan ook ge-wel-dig, lijkt me.... Hahaha! 't Was een hele leuke ervaring. Had zelf het Circuit nog nooit met een familie meegemaakt. Heerlijke vaststelling om te merken dat het werkt. Heel goed werkt zelfs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij deden het parcours ook, inderdaad tof!

    BeantwoordenVerwijderen