woensdag 28 maart 2018

Dinos for the win!

Dinos zijn al maanden een hot topic hier.  Elke avond wordt er voorgelezen uit een van de dino encyclopedieën.  Vaak heb ik het gevoel dat ik zwaar dyslectisch ben als ik vlot 'archaeopteryx' of 'yangchuanosaursus' moet lezen, hemeltje.  Hopelijk komt er een periode dat ze gewoon willen luisteren naar Sneeuwwitje of Roodkapje...  Maar tot de fascinatie voor het tijdperk van het Trias, Krijt en Jura kan ik niet anders dan me verdiepen in Sauropoda, de Theropoda en de Ornithopoda.  (Yes, dinonerdtaal: check)

Ons knutselwerkje van vandaag was, zoals je vermoedelijk al kon raden, iets met dino's.  We gingen aan de slag met Paper Patch: lijm, een soort dun papier en voorgemaakte figuurtjes.  We gingen voor een T-rex en een diplodocus en papier met zwart/wit en gekleurde driehoekjes.



Supersimpel eigenlijk; papier scheuren en er op lijmen, laten drogen en vernissen.  De boys zijn al eventjes in een knipfase dus wisselenden ze wat af tussen het papier scheuren en het knippen... Zolang er enkel in het papier geknipt wordt en niet in elkaars haar zoals de dag voor de schoolfotograaf hoor je mij niet klagen.  De lijm werd er op gezwierd met hun vingers en met penselen, wat gelukkig niet leidde tot een ontzettende kliederboel, woehoew.




De interesse van de jongste was betrekkelijk snel over, waardoor zijn grote broer zijn plaats in nam.  Daarna verdween nummer twee ook want blijkbaar waren papa's grote schuurwerken aan de trap iets interessanter...  Wel ja, ze hebben een fascinatie voor dino's en werkmateriaal... boys 🤷🏼‍♀️
(tip: knutsel als er geen geronk van een werkmachines klinkt of geniet even van dat onverwacht rustig momentje en drink een roséetje...)





Nadat ze droog waren kregen de dino's nog een laagje glittervernis et voila, de glitterdriehoekjesdino's zijn klaar.  



 Paper patch materiaal: Feeërieke



2 opmerkingen:

  1. Zo leuk zeg! En die dino namen die je opsomt, daar heb ik nog nooit van gehoord.
    Ik zie dat je niets op je tafel hebt gelegd ter bescherming, krijg je de gemorste lijm er gemakkelijk af?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties

    1. Hey Sofie,
      Dank je!
      Ik beschermde de tafel inderdaad niet maar ik heb hem ook direct afgekuist nadat ze klaar waren. De lijm ging er vlotjes van, gelukkig! (Het is ook een tweedehandstafel, ik vermoed wel dat ik hem ging beschermd hebben moest het een 'chiquere tafel' geweest zijn :)

      Verwijderen