maandag 1 januari 2018

Winter in Oostende.

Wie heeft er nog niet genoeg van de kerstsfeer?  Wel, halleluja voor jullie blijft de kerstmarkt in Oostende nog staan tot het einde van de week!  En vanaf morgen kan je gerust de kerstmarkt combineren met de solden, alright.  En met een wandelingetje om al die overtollige gourmetmaaltijden er af te stappen, triple win!

We gingen midden december al op uitstap naar Oostende.  Na een wandelingetje in de stad waar we een hoopje schapen tegen kwamen gingen we richting de kerstmarkt in het Leopoldpark.  Ik ben meestal geen grote fan van kerstmarkten, of eerder, geen grote fan van de kerstmarkt in Brugge, waar ik woon.  Met zijn blauwe kerstverlichting,  telkens precies dezelfde opstelling en de het lak aan gezelligheid liggen mijn verwachtingen van kerstmarkten onder het vriespunt... 

Maar, een beetje lof voor die van Oostende is niet misplaatst: een feeërieke kerstmarkt met warme verlichting, een ijzersmid aan het werk, een mooie schaatsbaan boven de vijver, kermismolentjes en lekkere kraampjes... Gezelligheid troef daar! We deden een toertje en waagden ons daarna aan een schaatssessie. 

Schaatsen op de vijver, klinkt een beetje idyllisch maar dat is het eigenlijk met ietwat lompe kleuters niet.  Na wat drama's met de nodige traantjes ruilden ze hun schaatsjes in voor alternatieve schaatsjes met twee mesjes voor iets meer stabiliteit.  Dat hielp een beetje...  Gelukkig huurden we dan die gele banaan waardoor de tranen eindelijk plaats maakten voor glimlachende kinderen, hoera! 

Afsluiten deden we met warme wafels, chocomelk en lekkere koffietjes, plezier alom...
Dus, als jij graag eens een gezellige kerstmarkt wil doen, haastje repje dan naar Oostende! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten