maandag 27 november 2017

Musée d'Histoire Naturelle de Lille.

Vandaag was het pedagogische studiedag op school wat betekent dat de kinderen dus gewoon een extra dag thuis zijn.  Hupla, een verlengd weekend, plezier alom!  Jammer genoeg voorspelde het weerbericht voor vandaag echt ellendig regenweer, maar echt ellendig, regen regen regen en nog eens liters regen.  Wat doe je dan in godsnaam met 2 kleuters?  

Wel, we gingen naar Frankrijk, wat op zich voor hen al betrekkelijk magisch was: 'waaat? Gaan we naar een ander land?' - 'yup'.  In dat ander land gingen we naar le musée d'Histoire Naturelle de Lille of gewoon in het Nederlands het natuurhistorisch museum van Rijsel.  Het is een museum in een prachtig oud gebouw vol opgezette dieren, skeletten, fossielen en enkele levende dieren.  

Meer dan 15000 opgezette vogels en een halve opgezette dierentuin moet de natte droom zijn van elke taxidermist vermoed ik.  Vele van de dieren werden opgezet in de 19e eeuw, crazy toch?  De kinderen waren onder de indruk van het skelet van de walvis aan het plafond, van de wandelende takken, de echte dinobotten en de opgezette leeuw! 
Een museumbezoek met kleuters gaat wel wat gepaard met een beetje stress: 'Neeee, niet daaraan komen!' en 'Niet lopen!' (ook bedankt aan de Franse bewaker om dit ook nog eens te zeggen... woeps) en 'Een beetje stiller' tot 'Niet zo luid roepen!'.  Ook is de kans klein dat je alle bordjes, of zelfs maar een paar bordjes met info kan lezen: Mamaaaaa, kijk daar! Mamaaaaa, wooow, kom kijken! Mamaaaa, ik moet kaka doen...   

Maar toch is het museum zeker een aanrader, zelfs met wilde edoch flinke kleuters.  

Meer info over het museum vind je hier: 


2 opmerkingen:

  1. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
    I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
    I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
    บอลพรุ่งนี้

    BeantwoordenVerwijderen