dinsdag 4 juli 2017

Say cheese!

Nieuwe dingen uitproberen doe ik dolgraag.  Nieuwe apparaatjes, nieuwe patroontjes, nieuwe technieken, nieuwe stofjes, nieuwe van alles en nog wat!  Heerlijk vind ik het om aan de slag te gaan met iets dat ik nog niet ken.  Het nadeel is wel dat je nogmaals met je neus op de feiten gedrukt wordt dat je geen extra uren kan toveren in een dag.  Naaien, knutselen, de cameo, een bullet journal,...   Creatieve hobby's, het is me wat! 

Na het proberen van de fuse ging ik nu aan de slag met een houtbrandertje.  


Een houtbrander, euhm, brandt dus in hout.  Het is een klein machientje, zoals de fuse eigenlijk, met verschillende opzetstukjes er bij.  Je ziet er vier van de vijf op de foto.  (de vijfde zat nog in de houtbrander af te koelen...)  Elk opzetstukje brandt op een andere manier: dikke lijnen, dunne strepen, platte streepjes,...  Ik testte ze allemaal uit op een oud wijnkistje.  Direct werd duidelijk dat een klein beetje oefening nodig was.  O ja, en ook een portie voorzichtigheid want de houtbrander wordt echt heel heel warm! Een beetje geduld is dus nodig als je het ene opzetstukje wilt vervangen door het ander... (yup, ik verbrandde me een beetje...).


Omdat mijn handletteringskills niet dat zijn printte ik 'Say cheese' in spiegelbeeld af in een zwierig lettertype.  Daarna plakte ik het op mijn houten snijplankje en drukte ik de tekst door met een potlood.  Hup, in 1 2 3 staan je letters er op, handig toch?
Daarna was het een kwestie van geduld en wat precisie.  Ik koos het het opzetstukje voor dikke lijnen en ging er over.  Direct was mijn bureautje gevuld met de geur van een smeulend vuurtje.  Mmm, instant kwamen de scoutskampherinneringen boven.  Lang leve die zomerse kampvuuravonden met vrienden en pintjes.  Zwiep, na een korte trip down memory lane terug naar de plank en mijn houtbrander.  

Geef toe, zo'n gepimpte houten snijplank is toch wel tof he!


Vanaf nu kijk ik toch helemaal anders naar alle houten plankjes, potjes, kadertjes etcetera.  Niets is nog veilig voor mijn houtbrander en ik... beware houten dingen, beware!


houtbrander: Feeërieke 

6 opmerkingen:

 1. Geweldig jong! 'k Wist niet dat Rieke dat ook had! En ik heb nog een cadeaubon liggen, zou ik zou ik,.... Hahahha!! 😂 Weet alleen niet of ik daar wel precies genoeg voor ben, om nog maar te zwijgen van mijn portie geduld! Oepssss

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik krijg een instant lastminute cadeau-idee voor n trouw van vrienden dit weekend... waar haalde je die snijplank?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kreeg die, samen met zelfgemaakte choco, van vrienden voor nieuwjaar... ze hadden die (en de choco) zelf gemaakt! Ik denk wel dat je in de Hema gelijkaardige kan vinden!

   Verwijderen
  2. Vergelijkbare handmade snijplanken vind je bij Het Idee ( de winkel van De Branding) Gemaakt vol enthousiasme door mensen met een beperking.

   Verwijderen
 3. Dit is echt te gek! Wil ik ook! ��

  BeantwoordenVerwijderen