donderdag 13 juli 2017

Een blauw zomerjurkje!

Na het aftellen naar het afscheid van m'n hubby en het erna weer op onze plooi komen kon ik mezelf nog eens motiveren om achter mijn naaimachine te kruipen.  Soms is het eventjes jezelf oppeppen, wetend dat je er deugd van zal hebben, van een beetje creatief bezig te zijn, van wat kleertjes te naaien.  Eens alles klaar ligt, eens het patroontje overgetekend is en je met je stof bezig bent, dan weet je weer waarom je naaien zo leuk vindt...  Ik zou zo weer een ellenlange to sew lijst kunnen aanleggen en er alvast de gewenste stofjes voor kopen maar met een beperkt vatje energie hou ik wat in.  Niet al te veel to do lijstjes, niet al te veel druk, lijkt me een strak plan voor de komende maanden!  Maar ik heb de naaimicrobe wel weer te pakken, fieuw!


Soit, ik naaide dus weer, en dit keer iets voor mezelf.  Een zomerjurkje in de zomer, klinkt ideaal toch?  Ik nam een patroontje van een jurkje met lange mouwen dat ik al eens maakte en liet in mijn nieuwe zomerversie de mouwtjes achterwege.  In mijn stoffenvoorraad vond ik een plezierig blauw stofje met 'vliegertjes' op die ik vorig jaar bij Kiwifabrics vond.   Hup, de schaar er in, onder mijn naaimachine en overlocker et voila, mijn nieuw kleedje is klaar!patroon: Rianne - LMV

14 opmerkingen:

 1. Leuk idee om er een zomerse versie van te maken. Die zal vaak gedragen worden, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk! De kleur staat je ook super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Héél Knap! De Rianne jurk kon mij nooit echt bekoren tot NU, ééntje om toe te voegen aan mijn (ook alweer veel te lange) to sew lijst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, supertof en exact het model dat ik al even zoek! Stak jij een lint of elastiek in de taille of moet je het zo? Echt heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Normaal moet er een lintje in de taille maar ik versmalde het kleedje zo dat hij van zelf blijft zitten :)

   Verwijderen
 5. Leuk fris jurkje. Het is iedere keer weer een verrassing hoe bij iedere keer de Rianne jurk door iedereen wordt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi jurkje! staat je heel goed! Amai, zo lang alleen de zorg voor je kinderen moet heel zwaar zijn. Chapeau dat je nog de moed vond om te naaien.

  BeantwoordenVerwijderen