zondag 8 januari 2017

Santé santater!

Met een handje vol kinderen in huis hebben we ook een serieus arsenaal aan meters en peters te bezoeken bij de start van het nieuwe jaar.  Om de nieuwjaarsbrieven wat meer cachet te geven maakte ik een voor wat gepersonaliseerde cadeautjes.  Vanaf nu (of vanaf de meters en peters het krijgen want dat is nog niet bij allemaal gebeurd (woeps - weg verrassing)) sieren onderzettertjes met hun extra hartendiefjes de tafel.

Wil je zelf ook gepimpte onderzetters maken?  Wel, ik loods je er eventjes doorheen.

Benodigdheden:

- Proper afgekuiste vierkante tegels
- Mod podge gloss (ik haalde de mijne hier)
- Blanke lak
- Sponsje
- Een verfborstel
- Ronde antislipdingetjes
- Vierkante fotootjes, ik nam hiervoor een deel van mijn instagramfoto's


Voorbereiding: snij je foto's net iets kleiner dan je tegels zodat er zeker aan de randen nog een halve centimeter tegel komt piepen.


Stap 1: smeer een laagje mod podge op de achterkant van je foto en kleef ze op de tegel.  Zorg dat er geen lucht meer tussen je foto en de onderzetter zit.  Laat ze goed drogen.


Stap 2:  Spuit een klein laagje blanke lak over de foto's.  Dat zorgt ervoor dat de inkt straks niet uitgesmeerd wordt door de mod podge.  (Ik deed de eerste zonder en vond het beter met...)


Stap 3: Nadat de lak droog is kan je er een dun laagje mod podge over smeren.  Ik gebruikte (bij gebrek aan iets professionelers) een sponsje uit de kast.  Laat dit goed drogen en herhaal dit een stuk of drie keer.

Stap 4: Plak een antislipstickers op de onderkant van je tegels zodat ze de tafel niet kunnen beschadigen.Stap 5: Bewonder je werk en test ze snel eens uit met een glaasje wijn, of cavaatje!

5 opmerkingen:

 1. Leuk! Misschien een idee voor volgend jaar 😉
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Misschien een idee voor volgend jaar 😉
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dat is een leuk idee zeg!!! Ga ik in mijn bookmarks steken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo origineel! Je zou de onderleggers bijna niet durven gebruiken dat ze zo mooi zijn. ;)

  BeantwoordenVerwijderen