zondag 22 januari 2017

Quoteboekjes!

Quotes kunnen heerlijk inspirerend, grappig of ontroerend zijn.  Fantastisch vind ik het om me te verliezen in de duizenden prachtige citaten op Pinterest.  Sommige woorden geven precies weer hoe je je voelt, hoe je het gevoel hebt minder uren in een dag te hebben dan anderen, hoe het moederschap je bijvoorbeeld kan verrijken maar ook slopen, hoe er een blijvend verschil tussen mannen en vrouwen is, hoe een weekend veel te snel voorbij vliegt,... Tjah, voor zo goed als elk gevoel vind je wel een passende of grappige quote.

Omdat een klein beetje inspiratie, begrip en kracht nooit overbodig is maakte ik voor mijn mede-revalidatie dames schriftjes met mooie woorden op.  Ik kocht leuke boekjes in de Hema en wat mat zwarte vinyl bij Feeërieke om ze te pimpen.  Wil je zelf graag aan de slag met je cameo en vinyl, wel volg dan even onderstaande stapjes en je hebt in no time gepimpte boekjes!


Stap 1:
Schrijf wat leuke quotes in je silhouette programma en speel met lettertypes tot je tevreden bent.  Steek je vinyl in je cameo en laat hem je quotes uitsnijden.

Stap 2:
Pel alle overbodige vinyl weg.  Sinds kort gebruik ik hiervoor een vlijmscherp pincetje, dat werkt (voor mij) nog beter dan de pelhaak!


Stap 3:
Neem een stukje transferfolie.  Belangrijk is hier dat je transferfolie niet meer goed plakt zodat hij straks je kaft van je schriftje niet beschadigd.  Om hem minder plakkerig te maken kan je hem even aan je broek, je trui of een handdoek plakken.  Door het stof en de pluisjes verminderd de plakkracht!


Stap 4:
Plak met behulp van je scraper de transferfolie op je quote.  Nu kan je (normaliter) moeiteloos je vinyl van de drager halen.


Stap 5:
Positioneer je quote waar je wil en plak hem op je boekje.  Met je scraper zorg je ervoor dat er geen luchtbelletjes zitten tussen je vinyl en je boekje.   Trek daarna je transferfolie weg et voila, je boekje is gepimpt met een mooie quote.


Ik koos ervoor om nog mijn logootje in het boekje te stempelen met mijn mintstempel.  De Mint is een toestelletje van Silhouette die stempeltjes maakt van zo goed als alles wat je maar wilt!  Na het uitsnijden druppel je wat inkt op je stempel, laat je het even intrekken en stempel je de overtollige inkt weg.  Van zodra je stempel stempelt zoals je wilt kan je hem overal opzetten (tot het weer tijd is om bij te inkten)!
Hupla, de gepimpte boekjes are ready om mensen wat te bemoedigen, wat inspiratie te brengen en wat te doen glimlachen!


Boekjes - Hema
vinyl, transferfolie, Mintmateriaal - Feeërieke 


11 opmerkingen:

 1. ik heb de schriftjes ook al een tijdje liggen, maar nog niet aan toegekomen ! bedankt voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee! Heb hier nog een hoop van die boekjes liggen... Ik kocht ze in nogal grote getalen bij HEMA om er een geboortepresentje van te maken toen de jongste werd geboren 😉
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooooh, die zou ik zo vol schrijven!
  toppie.. maar dat zijn we van jou al heel lang gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zalig! Ik deed dat eens met flock. Strijken op een schriftje met wat plastiek in de kaft. Slim he. (NOT)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uw mede-revalidatie dames gaan super blij zijn met zo'n leuk en mooi geschenk! leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk! Ik heb sinds kort een Brother SnC, dus ik kan ook eens aan het experimenteren! Bedankt voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen