woensdag 29 juni 2016

Birthdayboy.

Het voordeel van in de zomer te verjaren is dat je (soms belachelijk) vroeg al eens je verjaardag kan vieren in de klas.  Meer dan 30 dagen te vroeg werd er dus van hiep hiep hoera gedaan in het vijfde leerjaar.  Dit kan uiteraard niet zonder plezierige uitdeelcadeautjes.  Dit jaar ging ik de gezonde toer op en koos ik voor verse fruitsla in gepimpte potjes.  Duizend kilo fruit en een hoop stickers later was de bijna 11jarige tevre, hupsakee.


Ik maakte de stickers via het print en cut systeem.  Wil je ook graag zo eens stickers maken met de cameo?  Wel, hier volgt een klein stappenplan.


Stap 1:
Stel het juiste formaat van je stickerpapier in.  (Ik kocht de mijne in de Ava)

Stap 2:
Zet je registratietekens aan zodat je Cameo straks weet waar hij moet snijden.

Stap 3:
Teken een cirkel.  Dit zal je cameo straks uitsnijden.

Stap 4:
Typ wat je maar wilt en vul de letters met de kleur die je wilt.

Stap 5:
Verander de lijnkleur naar een kleur naar keuze.  (Hierdoor kan je straks zeggen tegen je cameo dat hij enkel de rode lijnen mag snijden en niet alles!)

Stap 6:
Zet een schaduwlijn rond het lettertype.  Vul deze ook met het kleur dat je wilt en verander ook de lijnkleur.

Stap 7:
Vul de cirkel met een kleur of patroon naar keuze.

Stap 8:
Zet je blad vol met je stickerontwerp maar zorg dat deze niet in het gearceerde gebied of op de registratietekens staat.

Stap 9:
Print af.

Stap 10:
Plak op een light hold mat (of een mat die niet meer zo goed plakt want anders trek je straks je papier kapot...).  Steek in je cameo en snij op lijnkleur rood.  Je cameo zal nu enkel de cirkels uitsnijden. Voila!  Ik maakte naast de cirkels ook nog eens stickers met Wolf zijn naam.  Daarvoor liet ik de lijnkleur van de schaduwlijn rood zodat enkel deze uitgesneden zou worden.


Daarna snij je duizend kilo fruit en voel je je eventjes de meest gezonde pinterestmama.  Dan is het gewoon nog een kwestie van plakken, vullen en toedoen en hup, je kid kan zijn klasmakkers verblijden met een potje lekkers.
4 opmerkingen:

  1. heel tof!! een cameo heb ik nog niet, maar ooit!!! ;-) ik pin dit alvast effe :-) en hip hip hoera, dan ook mar wat te vroeg ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is echt leuk. Komt mee op het lijstje met goede redenen om zelf eens te investeren in een cameo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fruit dat eruit ziet als snoepjes, dat is de beste traktatie ooit!

    BeantwoordenVerwijderen