woensdag 12 augustus 2015

Refurbished charlie.

Ten huize Wobie zijn we schromelijk te laat begonnen aan de lenteschoonmaak.  Vorige week hebben we de tijd genomen om eens een groot deel van de kasten en dozen met kleren in de slaapkamers uit te sorteren.

Resultaat: een stapel voor de vuilnisbak, een stapel voor een 2dehandsgroepje, een stapel voor de klerencontainer en een stapeltje voor bij in mijn stoffenkast.  Dat laatste is natuurlijk het leukste, van welke T-shirts, kleedjes, polo's, hemden en broeken kan ik iets nieuws maken?

Voor mijn eerste herwerk-eens-een-kledingstuk-project koos ik voor een polo van mijn wederhelft. Ik maakte er een Charlie van voor Otto-Jan.  Ik combineerde de leuke geblokte grijsblauwe stof met limoengroene tricot uit mijn stoffenkast.  Uit ervaring weet ik al dat de patronen van Zonen09 niet ontzettend groot tailleren dus maakte ik een 110 voor mijn stevige peuter.  Voila, een oude polo krijgt zo een nieuw leven rond het lijf van mijn guitig knaapje!


Voor de herwerkingsfase was de polo toch wat aan de grote kant voor Otto-Jan...patroon: Charlie - Zonen09
Grijs-blauw geblokte stof: oude polo
Limoengroene tricot: de Stoffenkraam 

10 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je Cathy. En ja hoor, het grootste deel maakte ik met de overlock, enkel voor het doorstikken van de kraag en het V'tje heb je je naaimachine nodig. Lang leve overlockprojectjes he :)

   Verwijderen
 2. heel mooi en stoer! ik wou dat ik op dat idee was gekomen na dat mijn man zo was vermagerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig resultaat!! Had mijn man maar zo'n mooie shirts... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, waarschijnlijk wel een beetje assistentie van iemand voor die prachtige foto's te maken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. super! en wat een zalige foto van ervoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen