zondag 23 augustus 2015

Poppenfestijn!

Gisteren mochten we naar een adoptiefeest, hoeraaa.  Gezellig keuvelen met mensen die we al lang, minder lang of super lang niet meer gezien hadden met een taartje en een cavaatje in de hand, er zijn ergere dingen op een warme zaterdagmiddag!

Uiteraard kan je niet met lege handen toekomen op een feestje.  Ik dook in mijn patronenkist op zoek naar iets leuks om te maken.  Met wat kan je een piepklein koddig meisje plezieren?  Misschien met een popje!

In het verleden maakte ik al eens een popje voor mijn metekindje en het behoort nu tot een van haar favoriete knuffels.  Dat doet me wel een beetje stralen, een lapje stof dat ik met mijn naaimachine omtover tot iemands favoriete knuffel, leuk toch?  Ze sleurt haar pop overal mee en zo belandde hij eens op een babyborrel van deze dame.  Voor de babyborrel van haar dochtertje durfde ik eerlijk gezegd eerst niets te naaien, want ze is ten slotte zelf een naaister...  Toen ze het popje zag vond ze dat wel een beetje jammer, dus ik beloofde dat ik voor haar Renéetje er ook eentje zou maken.  Zo gezegd zo gedaan.  Twee poppen, hupsakee.  Ik haalde het patroontje van de poppen van Tante Hilde boven en zocht de nodige stofjes bij elkaar.  Ze zaten met het nodige gevloek, wat lostornen en wat retoucheren betrekkelijk snel in elkaar.  Eentje met twee staartjes en wat O-beentjes en eentje met korte haren en een bloempje.Patroon: poppen Tante Hilde
Rode stof: Verkempinck
Blauwe stof: Allotte
groen/blauw/rode stof: Hotstof

De popjes genoten van de korte tijd samen, plezier alom ten huize Wobie.  Spelen met de blokken, met de dieren en verschieten van de roze tuinkabouter :)  De popjes zijn nu bij hun rechtmatige eigenaars en hopelijk hebben ze daar de tijd van hun leven!

4 opmerkingen: