zondag 14 juni 2015

Een vadertjesdag met sneltoetsen.

Ook ten huize Wobie werd vadertjesdag gevierd.  Een flesje Porto van Billie, een kunstwerk van Otto-Jan en koekjes van Wolf werden vanmorgen vroeg op het bed vol enthousiasme overhandigd. De tevreden papa kreeg ook nog een cadeautje van mij.  Wederom liet ik me gaan met de Cameo.  Alle jongens kregen een T-shirtje met CTRL + V op en meneer Wobie met CTRL + C.  Het enthousiasme was matig bij de overhandiging maar mits een korte sneltoetscursus werd snel duidelijk wat er bedoeld werd met de opdrukken.  CTRL + C is de toetsencombinatie om te kopiëren, CTRL + V om te plakken, grappig toch? Papa met zijn kloontjes... Mijn mannen!


Vaderdag bestaat blijkbaar al sinds 1909, een jaar nadat moedertjesdag gelanceerd werd.  Het is geïntroduceerd door een Sonora Smart Dodd, een dochter die haar papa in de bloemetjes wou zetten.  (Blijkbaar was de moeder van het gezin in het kraambed gestorven bij de geboorte van hun zesde kind, chapeau voor de papa dus)  Het is wel pas officieel erkend in de VS in 1972.  Daarvoor vond het Amerikaanse congres het niet nodig om iets door te voederen dat zo de mannen in het zonnetje zette (tjah...).
Foto's trekken van ons allemaal was verre van evident.  Na duizend pogingen was dit de beste.  Billie had geen zin, Otto-Jan liep heel tijd weg, Wolf deed gelukkig zijn best en ik liep constant naar het fototoestel om de zelftimer in te stellen.  We probeerden Billie te plezieren met iets van speelgoed, Otto-Jan pakte het dan af, dat resulteerde weer in tranen.  Na het troosten van Billie was Otto-Jan weer verdwenen dus na een tijdje gaven we het dan maar gewoon op.  Dit is de familie Wobie, een hoop mannetjes en ik, die mijn mannetje moet weten te staan tussen al dat geweld!


 T-shirtjes: Hema
Flockfolie: Feeërieke


17 opmerkingen:

 1. Heel tof idee die T-shirts. Dat pinnen we !
  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat superleuk is dit seg.
  Ik heb nog nooit zoiets gezien, best uniek hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat tof zo'n mannengezin!! Hele leuke foto, hoor. En superorigineel idee die t-shirts. Ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onwijs leuk, zeg! De t-shirts én de familiefoto's! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook super trots op mn vrouwtje! Bedankt miss Wobie dat je er bent voor al mn kindje en ook voor een super vaderdag. Dikke virtuele kus… :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee Bianca.
  In alle drukte denk je wel eens een ctrl z t-shirt aan te trekken?
  Rik

  BeantwoordenVerwijderen
 7. je hebt ze dan nog zelf gemaakt scheetje!!! Ik dacht al toen ik je mannetjes zag: wow, tof gevonden, waar zouden ze dat verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind die shirts met opdruk (en natuurlijk de inhoud van die opdruk) een fantastisch leuk en origineel idee. Complimenten, hoor!

  En die foto's van jouw man samen met kinderen en ook die foto van het hele gezin (inclusief jij, dus) zijn super! Heel leuk om jullie zo samen te zien. Dat moet je vaker doen. WE WANT MORE!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een afstandsbedieningetje gekocht voor mijn fototoestel, dat zal selfies maken van het gezin wel een stuk makkelijker maken! Anders is het weg en weer lopen, kinderen onderweg meegrabbelen en op je plaats gaan zitten en niet tonen dat je er net 1 second geleden bent neegeploft :) Ik werd er wel al een beetje een pro in maar met de afstandsbediening hoop ik dat het een minder hectisch moment wordt :)

   Verwijderen