woensdag 17 juni 2015

Een 60 minutenkleedje.

Het was alweer eventjes geleden dat ik me aan m'n naaimachine gezet had.  Ik had al een tijdje een King-Louie-achtig kleedje spoken in mijn hoofd maar het kwam er maar niet van, ook vandaag niet! Het patroon ligt nochthans al een tijdje geknipt klaar, de stof is al gekocht, een handleiding heb ik al opgezocht maar verder ben ik nog niet geraakt.  Tjah, binnenkort begin ik er aan, als ik een zee van tijd vind want het lijkt me wel wat meer werk dan mijn andere instant klaar projectjes.

Ik wou wel graag nog eens iets nieuws maken voor mezelf dus zocht ik een patroontje van een super simpel, snel klaar en mooi jurkje.  Ik vond dat betrekkelijk vlug op het wereld wijde web, gratis dan nog, je vindt het hier!  Het patroontje bestaat uit twee delen, na het printen, knippen en plakken spelde ik het op m'n bloemenstofje.  Ik verlengde het jurkje met 15 cm. Hup, watervalhals vastmaken, schouder- en zijnaden toelocken en de mouw- en zoomboordjes afwerken.  In een uurtje had ik een nieuw fleurig jurkje. Er zullen zeker nog zo'n kleedjes van onder mijn machine rollen!
Lang leve supersnelklaar projectjes :)
stof: stoffenspektakel

13 opmerkingen:

 1. coolish! Maar zal wel nog een paar maand duren vooraleer ik weer zo'n jurkjes aandurf. Patroontje moet ik zeker onthouden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, staat je supergoed! Mooi stofje ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi! Leuk dat je de link erbij zet. Ik denk dat er bij mij ook eentje van onder m'n naaimachine zal rollen binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. staat heel mooi! leuk gemaakt.
  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi jurkje, echt waar. De stof is ook heel erg leuk voor het model, en het staat je ongelooflijk goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is me alleen niet echt duidelijk hoe je zo'n mooie waterval hals maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een prachtig kleedje! Staat je super.

  BeantwoordenVerwijderen