woensdag 27 mei 2015

Knuffelpoes.

Billie is een slechte slaper, spijtig want daardoor beginnen de dagen meestal rond 4u30 a 5u30.  Te vroeg, te vroeg om iets te doen, te vroeg om maar enigszins uitgeslapen te zijn, te vroeg om het ochtend te noemen, gewoon te vroeg.  Inbakeren, melkje verdikken, kamilledruppeltjes, eventjes laten wenen (slecht voor een moederhartje), bij me in bed nemen, ... Het heeft allemaal niet het gewenste effect, of toch niet langer dan 3 nachten.

Me er druk in maken heeft geen zin, hij slaapt daardoor niet langer en ik ook niet.  Je er bij neer leggen is ongeveer het enigste wat je kan doen. Otto-Jan was een betrekkelijk goeie slaper, Billie niet.  Je hebt er van soorten.

Het kleine mannetje legt vaak z'n hoofdje op z'n knuffel in z'n bed.  Daarom maakte ik voor hem een grote knuffelpoes.  Een poes waar hij zijn hoofdje makkelijk op kan leggen, waar hij mee kan knuffelen en waardoor hij misschien langer in bed wil blijven (wishful thinking).

Op Pinterest vond ik een afbeelding van een leuke poes, Pusheen.  Pusheen is blijkbaar een bekende kat, met een eigen blog en serie.  Vanaf nu slaapt Billie dus met een bekende poes in zijn bedje!


Ik printte een patroontje af van Pinterest en vergrootte dat.  Ik koos voor een heerlijk zachte joggingstof die ik binnenstebuiten gebruikte zoals hier.  De oogjes en andere accentjes zijn gemaakt met een restje bruine fleece.  Voila, laat die nachten maar wat langer duren vanaf nu!


9 opmerkingen:

 1. Herkenbaar, Oscar is ook geen slaper :) maar alles went! We zitten meestal rond 5u30 en dan begint ook de dag...een zaligheid als we eens de 6u halen! Hopelijk helpt de poes een beetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat mooi gedaan! ik wil er ook wel zo eentje!
  Ik hoop dat de knuffelpoes zijn werk doet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattige poes en schattig ventje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo herkenbaar! Hopelijk helpt de knuffelpoes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo tof! Jij hebt toch altijd creatieve ideetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De eerste nacht sliep hij als een roosje tot 7u! Daarna was hij weer m'n vroeg vogeltje...

  BeantwoordenVerwijderen