zaterdag 6 december 2014

Een oud boek, een kanten lintje en een naaimachine.

De trouwstress slaat een beetje toe.  Uit mijn vorige post hierover leek het alsof alles in kannen en kruiken was en we gewoon nog maar details moesten afwerken, maar niets is minder waar! Na wat overleggen met manlief hebben we beslist om niet voor lange, vol met kaarsjes gestouwde tafels te gaan, en nee, ook geen ronde, romantisch versierde tafels maar hoge, voorlopig nog saaie tafels.  Geen gezellig dinertje al zittend maar een swingende walking diner met verschillende standjes, klinkt leuk, toch? Hopelijk vindt onze traiteur dat ook... We'll see!

Hoge aperitieftafels impliceert natuurlijk ook dat er weinig plaats is voor versiering op tafel... Dus mijn verzameling theekannetjes bereid vanaf nu niet meer uit, theelichtjes moeten niet meer in extreem grote getale verzameld worden en het probleem van tafelschikking is meteen ook van de baan.  Maar hoe krijg je dan die waaaaaawindruk als je in de zaal komt? Wel, door  allemaal  versiering te maken voor aan het plafond lijkt me.  En wat is er meer dan geschikt om in de lucht te hangen? Jawel, vlaggenlijntjes, geen kleurrijke, plastieken kinderfeestvlaggetjes maar romantische shabby chique vlagjes gemaakt van oude boeken en kant!

Kom, we beginnen er aan!

Stap 1: Men neme een oud, tot op de letter uitgelezen boek, een lat en een breekmes.  Een semi-hulpvaardige kat is optioneel.

Stap 2: Teken op het eerste blad een vlaggetje en begin te snijden tot het boek helemaal onder het mes is gegaan! voila, de vlaggetjes zijn al klaar. 


Stap 2: Neem een kanten lijntje en zet om de 21cm (mijn vlaggetjes zijn 11cm breed) een stipje, zo ben je er zeker van dat de vlaggetjes mooi gelijk verdeeld hangen.

Stap 3: stik de vlaggetjes eentje per eentje op het kanten lintje en knip telkens de overtollige draadjes af (dat bespaart achteraf een hoopje werk).


Stap 4: hang op, stap achteruit en bewonder je werk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten