woensdag 28 februari 2018

Een fougasse!

"Een wat?" hoor ik je denken.  Wel, ik noem het eigenlijk de toegeflapte pizza, die fougasse.  Ik vond het receptje op de site van de Colruyt.  Leuk om met de kindjes te maken en lekker om met zijn allen op te smullen. 

We speelden wat met het recept en gingen voor een vulling van paprika's, ajuin en courgette en tomaat, mozzarella en hesp.  Je kan gerust ook iedereen zijn eigen fougasje laten beleggen maar ik ontzag een beetje het extra werk om meer opties te maken dan saus, hesp en kaas.  Tjah, we deden dus van 'eten wat de pot schaft'.



Ik zette alles klaar in potjes voor Billie zodat hij aan de slag kon gaan.  Uiteraard moest alles ontzettend grondig voorgeproefd worden alvorens het op de pizza gezwierd kon worden.  Daardoor duurde het beleggen wel ietsje langer dan voorzien en was ik ook blij dat de hoeveelheid saus genoeg was voor een klein legertje.




Na het beleggen is het gewoon de pizza toeflappen, inkepingen in maken, insmeren met een eitje, in de oven en klaar!  We maakten drie zo'n pizza's want geef toe, eentje zou wel povertjes zijn met al die mannen hier in huis... 

Er zullen er zeker nog volgen met variaties op de vulling.  Wat zouden jullie er tussen zwieren?


recept Fougasse: Colruyt

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit! Ik zou een maken ananas er bij, fougasse Hawai :)

    BeantwoordenVerwijderen