zondag 9 augustus 2015

Patronenkist.

Patronen stapelen zich hier gestaag op.  Her en der liggen er stapeltjes patroondelen, in mapjes, tussen een naaiboeken, op m'n naaitafel... Vreselijk als je iets wil maken en je patroon niet direct vindt, of als er een stukje ontbreekt en de kast onderste boven moet keren om het vermiste stukje te zoeken.  Ik zocht, en vond, een manier om al mijn patroontjes bijeen te houden op een gestructureerde manier.


 In de Kwarto kocht ik een mooie rode archiefkoffer en een hoop bruine enveloppen.  De enveloppen waren jammer genoeg iets te groot om door de printer te halen dus verknipte ik er eentje zodat ik een A4kraftpapiertje had.  Daarop printte ik de namen van de patronen met de bron erbij.  Knippen en plakken en klaar is kees.


De washitapestickertjes zorgen ervoor dat ik vlotjes het juiste patroon vind.  Groen zijn kinderpatronen, roze volwassen patronen en geel zijn accessoires.  En eigenlijk is elke reden wel goed om washitape te gebruiken, al was het maar gewoon mijn voorraad wat te doen slinken...


In elke bruine enveloppe zit er een patroontje.  Soms al uitgetekend in verschillende maten, soms met handleiding of soms gewoon zo, zonder meer.


Ik printte een hoop steekkaarten op A7.  Per gemaakt naaiseltje vul ik dan zo'n kaartje in en stik ik er de gebruikte stof aan.Voila, alles in de enveloppes, de enveloppes in de kist en hupsakee, opgeruimd staat netjes.


21 opmerkingen:

 1. Leuke manier !! Het probleem van her en der patronen is niet zo onbekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw impeessive. Ik denk dat ik dat niet zou volhouden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gevonden!!!!! Ik moet dringend ook eens beginnen met sorteren ....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super goed idee!!! Ik gebruikte ook bruine enveloppen maar nu vooral plastic ringmapjes. Voor de rest geen structuur. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er heel ordelijk uit! Ik gebruik ook het systeem van de enveloppes met washi-tape, maar die zitten gewoon in tijdschriftenhouders en dat blijft een beetje een rommelige indruk geven. Zo'n kist wil ik ook :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een kastje gekocht met vier schuifjes en ga ook proberen orde in de puinhoop te scheppen. Jou manier is wel netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. schitterend!!!!!!!!!!!! Jij barst van de creatieve uitspattingen!!!!!!
  Heel origineel en alweer druk je je eigen stempel keihard op je werk: chapeau

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super idee! En de uitvoering is af!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke oplossing! Mijn patronen zitten meestal wel in plastic mapjes, maar ik blijf toch tijd verliezen met het zoeken van een bepaald patroon, die kleurtjes lijken dan wel handig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schat, net als Steve bewaar ik mijn patronen in een lader ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mooi gedaan! ik steek ze nu in plastic mapjes die ik in een ringmap steek maar dat is eigenlijk niet zo netjes, de mapjes vallen scheef. morgen richting hema voor grote enveloppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier ook in plastiek ringmapjes en dan in een classeur. Maar ik verzamel zoveel dat ik al aan 3 classeurs zit. Ook veel gratis patronen.
  Om te zien welk patroon er in steekt print ik de foto af van het gemaakte kledingstuk,knuffel,rugzakje enz...
  Jouw manier van werken vind ik ook wel goed.Ik zie wel graag wat er in steekt vandaar de foto bij het patroon.
  Groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow.... Wat doe je dat slim en mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Handig! Moet ik onthouden als ik binnenkort eens mijn patronen op orde zet!

  BeantwoordenVerwijderen