woensdag 22 maart 2017

Een jacquard kimono.

Toen Jelle van Babarum vroeg of ik aan de slag wou gaan met een van haar geweldig nieuwe jacquardstofjes moest ik niet lang twijfelen.  Ik koos voor 'Jacquard jadore blauw', een mooie stevige stof die je aan beide kanten kan gebruiken, een blauwe en een witte kant.

Mijn favoriete kant kiezen was niet zo evident, alsook niet wat ik ermee ging maken.  In eerste instantie ging ik een lentejasje maken voor een van de zoontjes maar toen de stof toekwam veranderde dat plan.  De kinderen werden aan de kant geschoven en ik ging voor een plezierig selfish sewing projectje.  Na een hoop patroontjes te hebben doorbladerd vond ik nog steeds niet wat ik zocht.  Dus bij gebrek aan een passend patroontje voor de jas in mijn hoofd flanste ik er maar zelf eentje in elkaar.

Na wat meten en puzzelen zette ik mijn schaar in de meter stof.  Elke centimeter van de stof werd benut!  De naden zaten in 1 2 3 in elkaar met de overlocker.  Aan de mouwboordjes en de voorkant plooide ik een boordje om en stikte ik het vast.  Hupla, zo zie je ook een deel van de mooie witte binnenkant (of de andere buitenkant...).  

Dolcontent ben ik met mijn kimonojasje!


stof: Babarum
patroon: zelf getekend

Ben je op zoek naar nog meer jacquard inspiratie?  
Wel, de Babarum jacquard blogtour passeerde al langs deze plezierige blogs:

* Babarum
128


En de tour passeert binnenkort ook nog hier:

12 opmerkingen: