donderdag 25 augustus 2016

Citytrippen: Dublin

Manlief had eens zin in een halve marathon.  Na wat rondsurfen in het voorjaar vond hij er eentje waar hij dolgraag aan wou meedoen, namelijk eentje van de Rock 'n Roll marathon serie in Dublin.  Mij leek het makkelijker om gewoon eens 21km hier in Brugge te lopen, twee keer rond de vesten of zo maar dat is blijkbaar helemaal niet hetzelfde.  Nu ja, een weekendje Dublin zonder kiddos klonk ook wel plezierig.  Dus hup, tickets werden geboekt, airB&B appartement gereserveerd en opvang voor de kindjes werd geregeld.

Dublin of in het Iers Baile Átha Cliath is de hoofdstad van Ierland.  Het is een gezellige drukke stad met meer dan 1 miljoen inwoners.  Al die Ieren drinken al graag een pintje dus is er een overvloed aan gezellige pubs met optredens en hippe mooie wijnbars (woop woop).  Meestal kan je er van uit gaan dat het zal regenen maar wonder boven wonder hadden wij maar een dagje wat last van plensbuien!  

Rond kuieren door de straten, gezellig vertoeven in de parken en op het gemak lekkere dingen eten en drinken vat zowat samen wat we vier dagen gedaan hebben.  Lekker, ontspannend en voor herhaling vatbaar zijn zo'n citytripjes zonder kiddos, even bijtanken, even op adem komen om daarna weer paraat te staan voor de pateetjes! Een aanrader dus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten