zondag 7 februari 2016

Bandwerk.

Ik had me voorgenomen om zo goed als geen nieuwe stof meer te kopen tot dat mijn uitpuilende stoffenkast wat minderde.  Helaas pindakaas werd ik verleid door een paar pareltjes in de solden... Dringend tijd dus voor wat restjesverwerking om plaats te creëren voor de nieuwe stofjes.

Onderlijfjes vind je voor een prikje in de Hema (en andere winkels uiteraard) dus ik dacht dat ik dat eigenlijk nooit of te nimmer zelf ging maken.  Wel, ik ging overstag...  

Her en der zag ik al de leuke onderlijfjes van Katoen passeren.  Een eenvoudig patroontje waardoor de hoop tricot een beetje vermindert en waardoor Otto-Jan weer onderlijfjes heeft die lang genoeg zijn.  Die twee factoren zorgden ervoor dat het patroon in 1 2 3 uit de printer rolde en aan elkaar geplakt werd.  Hup, stofjes en boordstof kiezen en naaien geblazen.  Tjah, er rolde niet een maar 5 onderlijfjes van onder mijn machine! 


Hier en daar zit er een defaultje in doordat ik een gebrek aan geduld heb en mijn zin voor perfectie soms ver te zoeken is.  Gelukkig zijn die kleine kinderoogjes enkel getraind om de leuke stofjes te zien en niet de foutjes, fieuw! 

De eerlijkheid gebied me ook te zeggen dat de tricotstapel door deze onderlijfjes eigenlijk nog niet zo ontzettend veel verminderd is.  Hemel, ik heb echt (belachelijk) veel stof liggen thuis! (manlief had dit nochtans al meerdere malen gezegd, maar toen bleef ik het nog stellig ontkennen, blijkbaar hebben ze toch soms gelijk, die mannen...) 

27 opmerkingen:

 1. staat hier ook op mijn to-do lijstje maar ik heb wat bang voor dat geprul met de armsgaten enzo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lap, nu mijn oudste aan de potjestraining begint, kon hij ook wel wat hemdjes gebruiken ipv body's. Ik dacht dus ook dat dat de perfecte manier zou zijn om mijn immense stofstapel te doen minderen... Alle beetjes helpen hé ;-)
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze week een kast in Ikea gekocht, voor al onze stoffen. En ik heb nog een schof over, hoeraaaaaaa!!! Maar toegeven heb ik eigenlijk ook belachelijk veel en laat ik me ook nog steeds verleiden!

  Knap bandwerk! Het moet niet altijd moeilijk zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap het teveel aan stoffen helemaal! Na stashvember in november heb ik voor mezelf het 'geen stoffen kopen' verlengd tot Pasen. Vasten, maar dan met stoffen :-)
  Je hemdjes zien er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn, die onderhemdjesbandwerkjes die de laatste tijd in blogland passeren. Jullie doen mij er zin in krijgen, echt! Alleen jammer dat dat blijkbaar de stoffenberg toch niet zo drastisch doet verminderen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Hier krijg ik dat ook vaak te horen en mss moet ik hem ook gelijk geven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allemaal heeeeel herkenbaar! Vooral dat voornemen om geen stoffen meer te kopen en dan minder dan een week later weer een bestelling bij één of andere webshop te plaatsen;)
  Maar kei mooie onderhemdjes trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooohhh je kan nooit teveel stoffen hebben :-) alhoewel, eerlijk gezegd heb ik er ook teveel! Je bent hier zeker niet alleen in!
  Leuke hemdjes! Hij staat er super mee! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fantastisch, zo'n kleurrijk stapeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke hemdjes!!!! Kan hij ook als 'marcellekes' in de zomer dragen toch?
  Hoe zette je de broodroof eraan? Gewoon aangenaaid met de machine of met een speciale voet?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg leuke 'onderlijfjes'! ;-)
  Ik zou toch willen dat ik dat ook zo zorgvuldig en handig kon als jij.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier ook te veel stof in huis....al ben ik toch langzaam aan het opruimen....Er komt ook op magische wijze steeds weer nieuwe stof binnen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel herkenbaar, ik doe ook een dappere poging om niks te kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke hemdjes en ook cool om zo te dragen op warme zomerdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha! Ik dacht helemaal hetzelfde over het maken van overhemdjes! En nu vind ik het best wel fijn dat mijn kleine mannekes helemaal in zelfgemaakte kleding rondlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zoooo tof vind je ze toch niet bij Hema ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo'n ondernemers zouden hier ook wel succes hebben. Altijd leuke dan die saaie witte. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, zo lief, die onderlijfjes! Ideale restverwerking, ik moet 'em wel pinnen, want ik zit met een gelijkaardig stoffen-probleem :-)

  BeantwoordenVerwijderen