zondag 20 december 2015

Ook een minecraftleek?

Als zonenmama word je in een nieuwe wereld gekatapulteerd waar je dacht nooit in te vertoeven.  De wereld van magische verwondering bij grote tractorwielen, de ninja's en superheldengevechten, van minipiemeltjes, van ontzettend veel duw- en trekwerk of van computergames zoals Minecraft.

Wel, voor andere minecraftleken onder ons, hier wat weetjes:

1. Minecraft is een computerspel uitgebracht in 2011.
2. Je kan je eigen personage aanmaken (avatar genoemd) en vrij rondlopen in een virtuele wereld.  Je reist rond, ontdekt grotten en kerkers en je bouwt gebouwen en voorzieningen.  (Dus spelen met je poppenhuis, de keuken installeren, vrienden maken, er een geïmproviseerde winkel bij bouwen en zo, maar dan serieus geüpgraded.)
3. Je komt er dieren en monsters tegen die mobs genoemd worden.  Je hebt verschillende mobs: vriendelijke (zoals varkens), neutrale (zoals een sneeuwpop) en vijandige mobs (zoals zombies).
4.  Het spel is al 20 miljoen keer verkocht dus de kans dat er iemand het spel speelt in je omgeving zit er dik in.
5. Als je eens wilt scoren bij een minecrafter zeg je; wist je dat als een varken door de bliksem geraakt wordt hij verandert in een zombie pigman?

Zo, de pluszoon is fan dus ik maakte voor hem een minecraft T-shirtje.  Ik nam wat transferpapier voor zwarte kleding van hier en drukte er zo'n minecraftmannetje op.  Hup, uitsnijden (met de cameo woop woop) en strijken op een zwart T-shirt en je hebt een blije tiener.
7 opmerkingen:

 1. Mooi! Dat zou hier ook scoren zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt tof! Ik ken het spel niet maar denk dat het niet zo gek lang zal duren voordat Sean (bijna 5) er mee naar huis komt. Merci voor de tip. Nu kan ik direct een coole mama zijn. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van Minecraft wist ik inderdaad nog niks (tot ik er hier over geïnformeerd werd, natuurlijk!), maar wat ik wel weet, is dat die zonen van jou hun twee handjes mogen kussen met zo'n creatieve mama als jij.
  Erg leuk en knap gemaakt, dat t-shirt. En... exclusief!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als mijn zoon die ziet, wil jij er ook zo één!! Super!

  BeantwoordenVerwijderen